Presedintele PIN, deputatul Cozmin Gusa, a cerut CSM sa solutioneze plangerea primarului suspendat al municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, care pretinde ca este victima unor abuzuri din partea reprezentantilor DNA si a Curtilor de Apel din Valc
Presedintele PIN, deputatul Cozmin Gusa, a cerut CSM sa solutioneze plangerea primarului suspendat al municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, care pretinde ca este victima unor abuzuri din partea reprezentantilor DNA si a Curtilor de Apel din Valcea si Bucuresti. Cozmin Gusa a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca masura arestarii preventive in cazul lui Mircia Gutau solicitata de DNA si confirmata de Curtile de Apel, in conditiile in care Tribunalele Bucuresti si Ramnicu Valcea au respins-o pe motiv ca nu exista probe, "este un abuz". Potrivit lui Gusa, in cazul lui Gutau s-a comis un abuz deoarece la baza acuzatiei de luare de mita nu exista nici o proba legala, iar masura cercetarii in stare de arest nu se justifica, deoarece nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii cerute de legea penala: faptul ca reprezinta un pericol social sau ca ar putea influenta cercetarile. De asemenea, el a atras atentia ca, in timpul audierilor, procurorul Camelia Sutiman, sefa sectiei combaterea coruptiei din cadrul DNA, "i-a sugerat lui Gutau, in timpul audierilor, sa-si dea demisia din functia de primar". Mircia Gutau a fost arestat, in urma cu aproximativ trei luni, sub acuzatia de luare de mita, in urma unui flagrant. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.