Presat de filialele nemultumite de o eventuala apropiere de democrati, Mircea Geoana a fost nevoit sa accepte o ampla actiune de imagine anti-PD. La reuniunea conducerii PSD cu baronii locali ai partidului, desfasurata la sfarsitul acestei saptamani
Presat de filialele nemultumite de o eventuala apropiere de democrati, Mircea Geoana a fost nevoit sa accepte o ampla actiune de imagine anti-PD. La reuniunea conducerii PSD cu baronii locali ai partidului, desfasurata la sfarsitul acestei saptamani la Bucuresti, pesedistii au stabilit sa introduca o motiune de cenzura pe zona unui minister aflat in portofoliul PD si sa distribuie materiale critice la adresa Aliantei PNL-PD. Geoana a fost fortat sa recurga la aceasta strategie pentru a recastiga bunavointa organizatiilor partidului in conditiile in care partidul va organiza un Congres extraordinar in 9 decembrie, pentru a adopta modificarile la Statutul formatiunii. Una din aceste propuneri, discutata in cadrul intalnirii de sambata, este ca mandatul noii conduceri alese de Congres sa fie de patru ani. Geoana vrea sa mai fie inca doi ani presedinte la PSD, lucru infirmat insa cu tarie de liderul PSD. Cat despre motiunea de cenzura, surse din partid au sustinut ca directionarea catre un minister care apartine PD - in speta Ministerul Administratiei si Internelor sau Ministerul Transporturilor - ar fi menita sa elimine speculatii aparute in ultima vreme, cu privire la presupusa colaborare PSD-PD, care au aparut dupa ce Traian Basescu l-a nominalizat pe senatorul social-democrat George Maior la sefia SRI. Senatorul PSD Ion Iliescu a precizat ca, desi nu s-au stabilit in mod expres obiectul si data unei eventuale motiuni de cenzura care sa fie initiata de PSD, in cadrul intalnirii s-au conturat trei domenii in acest sens: cele sociale, cele europene, problemele administratiei si cele legate de capacitatea de administrare a fondurilor europene. Conducerea PSD a stabilit, sambata, ca in 18 noiembrie se va desfasura Congresul TSD, pentru alegerea unui nou presedinte, care sa ii succeada lui Victor Ponta. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.