Sase copii au pus la punct o diversiune, reusind astfel sa ""evadeze"" din Centrul de primire in regim de urgenta a minorilor ""Ciresarii"" din Ploiesti, unde erau internati. Duminica seara, unul dintre ei a dat foc la o saltea, iar in momentul i
Sase copii au pus la punct o diversiune, reusind astfel sa ""evadeze"" din Centrul de primire in regim de urgenta a minorilor ""Ciresarii"" din Ploiesti, unde erau internati.

Duminica seara, unul dintre ei a dat foc la o saltea, iar in momentul in care agentul de paza impreuna cu supraveghetoarea incercau sa stinga incendiul, cei sase minori au fortat sistemul de asigurare de la o usa, reusind sa fuga. Angajatii Centrului au anuntat Politia in aceeasi seara, in jurul orei 20:30.
Cei sase fugari sunt D. Luis David (10 ani) din Ploiesti, P. Leonard Marius (13 ani) din Ploiesti, M. Leonard Ionut (12 ani), E. Andrei Florin (8 ani) din Ploiesti, M. Marian Danut (14 ani) din comuna Iordacheanu si U. Ionut (13 ani)
La scurt timp de la sesizarea disparitiei, unul dintre minori, respectiv Leonard Ionut (12 ani), a fost depistat de o patrula de politie pe o strada din Ploiesti. Ieri dupa-amiaza, politia a reusit sa dea de urma altui fugar: E. Andrei Florin (8 ani). Investigatiile continua pentru gasirea celorlalti patru, insa munca politistilor e ingreunata de lipsa unor fotografii ale minorilor. Toti cei sase copii provin din familii sarace si fusesera internati in Centru pentru ca erau cazuri sociale. Desi standardele unui astfel de Centru prevad ca la internare minorilor trebuie sa li se faca fotografii pentru a fi ulterior identificati, nici unul din cei sase minori fugari nu trecuse prin aceasta procedura. ""Centrul nu are aparat de fotografiat, depindem de fondurile alocate de altii si pana acum nu ni s-a aprobat referatul..."", ne-a declarat Vasiliu Carmen, directoarea de la ""Ciresarii"". (AOP)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.