Indiferent unde ne-am afla, fiecare dintre noi poate fi expus unor experiente neplacute. Fiindca nu aduce anul ce aduce ceasul, emisiunea ""Arta supravietuirii"" furnizeaza informatii care, la un moment dat, pot sa ne salveze viata. ""Arta s
Indiferent unde ne-am afla, fiecare dintre noi poate fi expus unor experiente neplacute. Fiindca nu aduce anul ce aduce ceasul, emisiunea ""Arta supravietuirii"" furnizeaza informatii care, la
un moment dat, pot sa
ne salveze viata.


""Arta supravietuirii"", difuzata de TVR2 in fiecare marti, de la ora 20:30, si in reluare duminica, de la ora 15:00, este singura emisiune cu acest profil, informatiile furnizate adresandu-se in primul rand publicului larg. Sunt sfaturi legate de acordarea primului ajutor, dar si diverse ""trucuri"" pentru prevenirea unor accidente atunci cand iesim din casa. Ni se poate intampla sa fim atacati, sa avem un accident, copiii sa se piarda in padure sau pe munte, ori cineva sa fie in pericol de inec. Pentru a depasi cu bine toate aceste situatii neprevazute, Bogdan Oprea, alaturi de o echipa de profesionisti, ne da cateva recomandari vitale, dar simple si la indemana tuturor.
IDEEA. Realizatorul emisiunii spune ca ideea conceperii unui astfel de program i-a venit dupa ce a urmarit posturile de televiziune specializate in documentare si emisiuni de tip ""survival"". ""Sunt un mare consumator al programelor de pe Discovery, si cele de gen ""reality"". Urmarindu-le, am observat insa ca nu exista o emisiune despre supravietuire. Am vazut, la un moment dat, un documentar despre cum sa supravietuiesti la Polul Nord, dar protagonistii aveau cu ei echipamente speciale complete. Atunci m-am gandit ca e nevoie de un program care sa-i invete pe oamenii obisnuiti sa treaca cu bine prin diverse situatii de criza, chiar daca nu sunt specialisti si nu detin dotari complicate"", ne-a declarat Bogdan Oprea.
PENTRU TOTI. ""Arta supravietuirii"" se doreste a fi un program accesibil tuturor varstelor si categoriilor de persoane. Prima emisiune din acest ciclu s-a adresat copiilor si parintilor, sfatuindu-i ce sa faca atunci cand pleaca impreuna in drumetii in afara orasului. Cei mici au fost invatati ce trebuie sa faca daca se pierd de parinti sau de grupul cu care au pornit in excursie, iar adultii au primit recomandari cu privire la modul in care trebuie sa-si ""echipeze"" odraslele cand pornesc la drum. ""Daca prin sfaturile pe care le dam reusim sa evitam o disparitie sau sa salvam viata unui copil, pentru mine asta e cea mai mare satisfactie"", spune Bogdan Oprea.
Fiecare episod al emisiunii este, de fapt, o lectie de viata. Pentru ca trateaza o tema de interes general, prezentand o situatie ipotetica si reactiile potrivite. ""In cadrul emisiunii, eu pun in practica toate sfaturile pe care le dau, tocmai pentru a demonstra ca oricine le poate aplica. Pana la urma este un program educativ, care explica totul pe intelesul oamenilor obisnuiti"", declara Bogdan Oprea. Emisiunea din aceasta seara va trata pe larg subiectul protectiei valorilor personale. ""Exista oameni care au in casa lucruri de valoare. Fie ca e vorba despre un tablou, despre bijuterii sau bani, trebuie sa stim cum sa le aparam de hoti.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.