Clericii din Arabia Saudita au avertizat mediile arabe sa nu mai publice horoscopul, care continua sa fie la mare cautare in randul populatiei, in ciuda interdictiei religioase, transmite Reuters. "Este vorba despre astrologie, care este interzisa pe
Clericii din Arabia Saudita au avertizat mediile arabe sa nu mai publice horoscopul, care continua sa fie la mare cautare in randul populatiei, in ciuda interdictiei religioase, transmite Reuters. "Este vorba despre astrologie, care este interzisa pentru ca este considerata un fel de magie", a decis un comitet format din cei mai importanti clerici din Arabia Saudita. "Comitetul le aminteste musulmanilor si mai ales jurnalistilor ca este obligatia lor sa primeasca sfaturi de la Allah, de la Profetul Sau si de la cler", au declarat reprezentantii comitetului, adaugand ca toate scolile islamice interzic astfel de practici. In Arabia Saudita, clericii adepti ai wahhabism-ului (latura puritana a Islamului) supravegheaza aplicarea stricta a legii islamice, fiind preocupati insa si de tendintele liberale care se raspandesc in tara araba cu 24 de milioane de locuitori. "Sa crezi ca o anume stea poate fi cauza fericirii sau nefericirii cuiva este o superstitie care dateaza din epoca pre-islamica", au spus clericii. Ziarele saudite cu sediul la Londra, asa cum sunt Asharq al-Awsat si al-Hayat, au inceput sa publice horoscopul in ultimii ani, iar posturile de televiziune saudite din afara regatului au inceput sa transmita ghicitori. Pe de alta parte, ziarele din regat au fost nevoite sa se alinieze cerintelor clericilor. "Multi sauditi nu isi cunosc data nasterii pe calendarul crestin, asa ca nu le pasa de horoscop, insa noua generatie este obsedata de acesta", a declarat editorul unui ziar saudit popular. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.