Astazi se deschide oficial noul sediu al Muzeului de etnografie saseasca ""Emil Sigerus"" din Sibiu. Fosta casa a breslei macelarilor (asa cum a fost atestata documentar pentru prima data in 1370) a devenit sediu de muzeu dupa un traseu interesant de

Astazi se deschide oficial noul sediu al Muzeului de etnografie saseasca ""Emil Sigerus"" din Sibiu. Fosta casa a breslei macelarilor (asa cum a fost atestata documentar pentru prima data in 1370) a devenit sediu de muzeu dupa un traseu interesant de descris.
Parcurs
Asadar, intai si intai a adapostit breasla macelarilor, apoi pentru scurta vreme a devenit sediu al breslei blanarilor. A fost si spatiu de depozitare a granelor, a gazduit chiar si spectacole de teatru sau mici spatii comerciale, pentru ca de la sfarsitul secolului al XX-lea sa serveasca ca spatiu pentru depozite de arta contemporana si spatiu expozitional deschis tuturor genurilor de manifestari culturale si artistice. De astazi, cea mai veche ""casa de breasla"" din Transilvania este si sediu de muzeu. Istoria sa, cat si actuala destinatie ne-o recomanda drept obiectiv in eventualele vizite prin orasul de pe malul Cibinului.

Concurs de arhitectura

Multe locuri prospere intr-o anumita vreme au inceput sa isi piarda din stralucire, s-au prafuit si au fost date uitarii. De aici a venit ideea unei initiative laudabile, anume Concursul International de Proiecte de Arhitectura cu tema ""Locuri uitate"", organizat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism ""Ion Mincu"" Bucuresti si Lafarge Romania sub egida AEEA (Association Europeene des Ecoles da€™Architecture, cu sediul la Bruxelles). Concursul se va finaliza printr-o expozitie a celor mai bune lucrari ale studentilor (desemnate de un juriu international, in Saptamana Arhitecturii, 26 octombrie-7 noiembrie) si printr-o suita de evenimente ce vor fi organizate in noiembrie la Bucuresti.

INVATA DESPRE ARTA!
Anaid Art Gallery desfasoara inca din luna aprilie un interesant program destinat celor care isi doresc sa se edifice asupra fenomenului artei. Proiectul ""Maestri ai picturii si sculpturii"" se adreseaza publicului cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani si reprezinta un parcurs al istoriei artei pornind de la Renastere si culminand cu arta contemporana, in cadrul a 30 de intalniri. Urmatoarea intalnire, cea de-a saptea, urmeaza sa aiba loc sambata, 21 octombrie, si se va ocupa de Barocul Flamand. Organizate o data la doua saptamani, intalnirile dureaza o ora si jumatate, sambata intre orele 12:00 si 13:30. Fiecare intalnire are o parte teoretica insotita de proiectii cu imagini dupa opere reprezentative. Participantilor li se pune la dispozitie si un suport teoretic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.