Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat, sambata, realizarea unui studiu privind oportunitatea si operatiunile pregatitoare pentru listarea societatii pe propria piata. "La viitoarea sedinta a AGA, care va fi la inceputul anului viitor
Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat, sambata, realizarea unui studiu privind oportunitatea si operatiunile pregatitoare pentru listarea societatii pe propria piata. "La viitoarea sedinta a AGA, care va fi la inceputul anului viitor, vom aduce studiul in atentia actionarilor. In functie de continutul acestuia, de avantaje si dezavantaje, se va decide daca realizam operatiunile premergatoare listarii BVB sau nu", a declarat agentiei Mediafax presedintele Consiliului BVB, Septimiu Stoica. Listarea ar putea avea loc printr-o oferta publica de actiuni. Tot sambata, actionarii BVB au decis ca procesul de fuziune cu Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) nu va continua. Redactarea si publicarea proiectului de fuziune, pe baza rapoartelor de evaluare ale celor doua burse, a fost unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extrordinare a Actionarilor BVB.
"Au fost mai multe aspecte discutate in legatura cu fuziunea. Unul dintre motivele care ne-au facut sa luam aceasta decizie a fost raportul de paritate intre detinerile actionarilor celor doua burse", a explicat Stoica. El a completat ca valorile nominale ale actiunilor celor doua entitati sunt diferite. "Daca aceste valori erau egale, la o actiune BVB ar corespunde 13 - 14 actiuni BMFMS. Asa, ramane valoarea business-ului. Nu am pus sub semnul indoielii evaluarea realizata pentru Bursa din Sibiu. Poate a fost corecta, dar raportul nu este favorabil", a continuat Stoica. El a mai spus ca, in cateva luni, la BVB vor putea fi realizate tranzactii cu derivate. "Suntem foarte aproape de a realiza operatiuni cu derivate la BVB. Mai avem nevoie de suport pentru compensare. Vom vedea daca acest suport ne va fi dat de Casa de Compensare de la Sibiu", a continuat Stoica.
La Bursa din Sibiu se tranzactioneaza instrumente financiare derivate, si anume contracte futures si optiuni, pe actiuni si valute. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.