Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, a mintit atunci cand declara ca Adriana Saftoiu da presei, pe surse, informatii care sa-l discrediteze, afirmatiile acestuia neavand acoperire in realitate. Jurnalul National a intrat in poses

Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu,
a mintit atunci cand declara ca Adriana Saftoiu da presei, pe surse, informatii care sa-l discrediteze, afirmatiile acestuia neavand acoperire in realitate.

Jurnalul National a intrat in posesia rezolutiei de neincepere a urmaririi penale data saptamana trecuta de procurorul militar Dan Voinea in cazul ministrului suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu. Ministrul a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanei si contra intereselor publice de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu si deputatul PSD Eugen Bejinariu. Adriana Saftoiu a reclamat ca la 5 iulie 2006, in cadrul emisiunii ""10 fix"" difuzata la postul ""Realitatea TV"", Teodor Atanasiu a afirmat ca este informat despre activitatea consilierului prezidential de ""o directie intreaga de informatii"" din cadrul Ministerului Apararii Nationale, aspect pe care acesta l-a reluat doua zile mai tarziu intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
MOTIVATIA. ""In ceea ce priveste infractiunea prevazuta de art. 246 din Codul Penal, este de observat ca si in acest caz legea cere ca fapta functionarului public in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu intentie sa nu indeplineasca un act sau sa-l indeplineasca in mod defectuos si prin aceasta sa cauzeze o vatamare a intereselor legale, cerinte imperative pe care nu le regasim materializate in probele administrate in cauza. Astfel, generalul Croitoru Constantin, seful DGIA, si generalul Savu Gheorghe, seful Directiei de Informatii Militare, au declarat ca niciodata nu au primit ordin de la ministrul Atanasiu Teodor sa desfasoare activitati informative sau alte activitati in institutia prezidentiala si nici nu au desfasurat asemenea activitati intrucat aceasta institutie nu intra in atributiile lor de serviciu, aspect confirmat si de ministrul Atanasiu Teodor care a declarat «Nu am dat niciodata si nu exista nici un ordin cunoscut mie in legatura cu urmarirea unor demnitari, persoane publice, politicieni sau a doamnei consilier prezidential Saftoiu Ana-Adriana de catre DGIA sau alte structuri din subordinea MApN».
Fata de aceasta situatie, afirmatia ministrului facuta la postul de televiziune ca «are o directie intreaga de informatii care ii spunea cine pleca de la doamna Saftoiu de la Cotroceni» ramane ca o afirmatie care nu are acoperire in realitate, neexistand probe in acest sens care sa ne poata conduce spre constructia unei acuzatii de genul celei prevazute in art. 246 din Codul Penal, pentru ca in economia acestei institutii juridice se cere ca fapta functionarului public sa fi avut legatura directa prin atributiile sale de serviciu cu reclamantul caruia nu i-a indeplinit un act sau i l-a indeplinit in mod defectuos, ceea nu este cazul in speta de fata"", se arata in rezolutia de neincepere a urmaririi penale.

DOCUMENT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.