O noua lovitura de culise zdruncina Guvernul socialist de la Budapesta. O inregistrare audio arata cum pe un ministru, fidel lui Gyurcsany, l-a luat gura pe dinainte. ""Ecoul"" a ajuns, ca si acum o luna, direct la presa. Guvernul de la Budapest

O noua lovitura de culise zdruncina Guvernul socialist de la Budapesta. O inregistrare audio arata cum pe un ministru, fidel lui Gyurcsany, l-a luat gura pe dinainte. ""Ecoul"" a ajuns, ca si acum o luna, direct la presa.

Guvernul de la Budapesta este in pragul unei noi crize, la cateva zile dupa ce obtinuse fara emotii votul de incredere al Parlamentului. Scuzele pe care si le-a prezentat primul ministru maghiar, Ferenc Gyurcsany, pentru ""minciunile"" dinaintea campaniei electorale care l-a readus la putere si-au piedut orice semnificatie, dupa ce o noua inregistrare audio a fost data publicitatii duminica, pe postul national Magyar radio, relateaza Reuters.

Cea de-a doua inregistrare contine de aceasta data declaratiile Monikai Lamperth, ministrul Administratiei Locale. Intr-un discurs rostit in cadrul unei reuniuni private a socialistilor, Monika Lamperth a dat asigurari ca partidul socialist isi va mentine controlul asupra fondurilor regionale in pofida victoriei clare a opozitiei in alegerile locale de la 1 octombrie.

GURA ""BOGATA"". ""Credeti-ma, stim ce trebuie sa facem. Voi inainta guvernului o propunere care le va da politicienilor din partidele aflate la guvernare sanse si mandate in consiliile locale de dezvoltare regionala"", sustine Lamperth in inregistrarea audio, conform AP. Ministrul incerca sa-si calmeze colegii socialisti, care s-au aratat destul de ingrijorati de faptul ca fonduri considerabile vor fi administrate de Fidesz. Asta, dupa ce conservatorii au preluat, dupa o victorie zdrobitoare, o mare parte din primariile si consiliile locale. Ca si in cazul primei inregistrari, in care protagonistul era chiar premierul Gyurcsany, socialistii nu au putut infirma veridicitatea declaratiilor, insa un purtator de cuvant a tinut sa critice Opozitia pentru divulgarea acestora.

AUDIO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.