Campionul mondial en-titre Fernando Alonso si echipa sa Renault sunt foarte aproape de a castiga ambele titluri puse in joc in Marele Circ, dupa ce, ieri, pilotul spaniol s-a impus autoritar in Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, contand pentru p
Campionul mondial en-titre Fernando Alonso si echipa sa Renault sunt foarte aproape de a castiga ambele titluri puse in joc in Marele Circ, dupa ce, ieri, pilotul spaniol s-a impus autoritar in Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, contand pentru penultima etapa a actualei editii. Profitand din plin si de abandonul principalului contracandidat, multiplul campion mondial Michael Schumacher, spaniolul a reusit o victorie nesperata pe circuitul de la Suzuka si s-a distantat la zece puncte in clasamentul general, in vreme ce echipa sa Renault a revenit in fruntea topului constructorilor, acumuland cu noua puncte mai mult decat rivala Ferrari. Astfel, dupa ce in sedinta de calificari de sambata masinile Ferrari s-au dovedit a fi mai rapide pe tur, ieri, Massa si Schumacher au plecat de pe prima linie a grilei de start, fiind favoriti in lupta pentru suprematie. Din pacate, ghinionul nu l-a ocolit pe Schumi, care a fost nevoit sa abandoneze in turul 36, la putin timp dupa a doua iesire de la boxe, cand un urias nor de fum alb a izbucnit din bolidul sau, fiind obligat sa-i lase cale libera lui Alonso spre victorie si, cel mai posibil, pentru un nou titlu mondial. Prins la mijloc de bolizii Renault, Felipe Massa s-a tinut tare pana la final si a ocupat locul secund, devansandu-l pe secundul echipei franceze, Giancarlo Fisichella. In urma rezultatelor din Japonia, cu doar o etapa inaintea finalului de sezon, Fernando Alonso s-a reinstalat in fotoliul de lider al pilotilor, cu o zestre de 126 de puncte, fiind urmat de Schumi, cu 116 puncte, in vreme ce in clasamentul constructorilor, Renault a facut rocada cu Ferrari si conduce la o diferenta de noua puncte, lupta pentru titlurile mondiale anuntandu-se extrem de interesanta la Marele Premiu al Braziliei, care va avea loc peste doua saptamani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.