Editura Readera€™s Digest a scos pe piata cel de-al 15-lea volum. ""Enciclopedia ilustrata de istorie universala"" este o carte a istoriei umanitatii ce cuprinde peste trei mii de articole, inclusiv unele referitoare la realitati romanesti.
EVENIMENTE. Care au fost evenimentele care au influentat intreaga istorie a omenirii in ultimii 5.000 de ani? De ce au fost initiate Cruciadele? Cine l-a ucis pe Iulius Cezar? Care este cel mai vechi parlament din lume? Care este semnificatia cuvantului ""kamikaze""? Cum a reusit un ofiter prusac sa devina cel mai longeviv rege al Romaniei? Sunt numai cateva dintre intrebarile enciclopediei care numara aproape 800 de pagini si peste 1.200 de ilustratii.
CONCIS. Majoritatea articolelor sunt concise, dar exista si 136 de articole tematice ample care trateaza in detaliu subiecte de interes major. Volumul contine informatii esentiale despre istoria inteleasa in sens larg: nu numai istorie politica, ci si curente culturale sau ideologice, inventii, mari descoperiri, personalitati din varii domenii. Enciclopedia a aparut intr-un tiraj de 60.000 de exemplare si are mai multe articole si capitole scrise de istoricul roman Horia Matei, care a incercat sa adapteze lucrarea anglo-saxona la realitatile pietii romanesti.
(Sebastian S. Eduard)