Romanii preocupati de silueta si de sanatatea lor, dar si diabeticii carora le plac dulciurile pot pregati prajituri folosind in loc de zahar sucraloza. Sucraloza se obtine in urma unui proces patentat, in mai multe etapte, care foloseste zahar

Romanii preocupati de silueta si de sanatatea lor, dar si diabeticii carora le plac dulciurile pot pregati prajituri folosind in loc de zahar sucraloza.

Sucraloza se obtine in urma unui proces patentat, in mai multe etapte, care foloseste zaharul convertindu-l intr-un indulcitor. Desi are de zece ori mai putine calorii decat zaharul, gustul este aproape identic. Este stabil termic si, spre deosebire de alti indulcitori, are versatilitate. De aceea este ideal atat pentru indulcirea bauturilor, cat si pentru gatit si copt. ""Familiile din Romania pot acum sa aleaga cel mai bun ingredient atunci cand e vorba de indulcirea alimentelor si a bauturilor favorite si pot face acest lucru beneficiind de doua atuuri importante - gust si mai putine calorii"", spune Lucian Potec, Business Development Manager Johnson & Johnson. Sucraloza nu are totusi putere de legatura si nici proprietati de conservare. In aceste conditii, sucraloza poate fi folosita pentru dulceturi si compoturi, dar este necesara si consultarea unei carti pentru instructiuni in ceea ce priveste conservarea cu mai putin zahar.

SANATOS. Sucraloza a fost descoperita in 1976. In momentul de fata se regaseste in mai mult de 4.000 de alimente si bauturi din intreaga lume.
Sucraloza a fost supusa unor studii de siguranta complicate. Peste 100 de studii realizate in decursul a 20 de ani au demonstrat ca sucraloza nu are efecte secundare, nu este toxica, nu se acumuleaza in organism, nu are multe calorii si carbohidrati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.