Paradele de vedete la evenimentele mondene sunt absolut delicioase. Vezi ultimele tendinte ale modei, exagerate la maximum si bine amestecate, maniere elegante suprapuse peste cei sapte ani discutabili de acasa. Haine, accesorii, parfumuri, mult, mult fard, gadgeturi si expozitie de masini.

Armani, Versace, D&G, Chanel, Christian Dior, la care se adauga productiile autohtone. Toate la un loc intr-o frumoasa sarbatoare a culorilor si formelor kitsch. Peste ele, imbulzeala de la bufetul suedez, fum, mult fond de ten si straturi groase de pudra, zambete false si scenete de amor intre oamenii de PR. Mici si sampanie, piscoturi, sushi, discutii de complezenta, foarte zgomotoase, si muzica de fundal, care uneori nu are nici o legatura cu atmosfera.

Cam asa se desfasoara intalnirile mondene in frumoasa noastra tara. Cei mai interesati de aceste ""iesiri la rampa"" sunt necunoscutii. Fenomenul nu s-a nascut acum, ci este foarte vechi. Dar farmecul contemporan consta in amestecul de personaje care nu au nimic in comun. Chiar si in regimul comunist se organizau evenimente echivalente ale celor de astazi, la care participau personalitati ale puterii si oportunisti intrati pe usa din dos pentru a se face vazuti in public. Acum nu mai e nevoie de usa aceea, iar discretia, care exista la un moment dat, a disparut total.

Citeste si:

GAURI NEGRE. Dintre oportunisti, unii sunt amatori de intalniri cu personalitati comunicative si bliturile fotoreporterilor. Cele mai interesante si din ultimii ani sunt Fizz, cu suita lui de domnisoare, si cuplul Columbeanu. O petrecere fara ei parca nu are nici un farmec. Pe Fizz l-am vazut de obicei aparand exclusiv pentru sedintele foto si camerele de filmat. Cu blanita pe spate, cu fetele atasate la vestimentatie si cateva kilograme de aur atarnandu-i de gat, el vine, pozeaza si pleaca. Ochelarii de soare se asorteaza perfect, in orice anotimp. Nu acelasi lucru se poate spune despre cuplul Columbeanu. Ei au nervi de otel. Vin, se asaza, socializeaza si fac tot posibilul pentru a oferi ""publicului"" o imagine de cuplu perfect. Poate asa o fi, nu ma bag in familia oamenilor, dar ce nu inteleg este timpul alocat exercitiilor de imagine. Ei nu fac parte din acea categorie care da iama in mancaruri, dar sunt un fel de gauri negre ale camerelor video si ale aparatelor de fotografiat.

TERMITE. Cealalta categorie, a ""termitelor"" bufetului suedez, este reprezentata de persoane care nu au nevoie de notorietate. Ei se strecoara la petreceri, receptii, conferinte sau vernisaje, formand o adevarata comunitate. Ii intalnesti peste tot, cu ochii la mancare, simtindu-se ca acasa de fiecare data, chiar daca nu i-a invitat nimeni. Se anunta unii pe altii, au o agenda lunara foarte incarcata si un furnizor de informatii, de obicei din presa. Profitand de decenta organizatorilor care nu legitimeaza invitatii la intrare, ""termitele"" intalnirilor mondene nu au nici o emotie atunci cand se prezinta la evenimente. Se integreaza foarte repede, in orice mediu. Ba unii mai leaga si prietenii cu invitatii, chiar cu organizatorii, incercand sa obtina un loc pe listele viitoare. In ultima vreme li s-a cam terminat norocul, pentru ca unii organizatori au renuntat la maniere si i-au dat afara de la petreceri. Ce ghinion! Chiar stateam de vorba anul trecut cu o prietena, fost PR la Casa Vernescu, si ne intrebam ce s-ar intampla cu toti acesti oameni care mananca doar la receptii si vernisaje.

AUTOHTON. Micii nu lipsesc de la intrunirile cele mai elegante, combinandu-se perfect cu sampania. Se intampla uneoria€¦