Ambasada Romaniei la Roma a reactionat la un articol publicat marti de cotidianul central Il Tempo si in care romanii erau descrisi drept cel mai periculos popor, vinovat de toate relele din Italia. Ziarul a publicat un drept la replica semnat

Ambasada Romaniei la Roma a reactionat la un articol publicat marti de cotidianul central Il Tempo si in care romanii erau descrisi drept cel mai periculos popor, vinovat de toate relele din Italia.

Ziarul a publicat un drept la replica semnat de ambasadorul Cristian Colteanu, in care se arata ca niste incidente izolate nu pot si nu trebuie sa duca la generalizari virulente si jignitoare la adresa unui popor intreg. ""Este un articol care inca de la titlu ni s-a parut nu doar jignitor, ci cu totul rau intentionat in a descrie in modul cel mai sumbru nu o persoana, nu un grup, ci o intreaga comunitate, aceea romaneasca, stabilita si care munceste in Italia. Plecand de la episoade izolate, cu extrapolari disproportionate, autorul descrie intreaga comunitate de romani «italieni» ca pe o banda de criminali, o grupare mafiota, vinovata de toate relele din Peninsula"", scrie ambasadorul Colteanu.

MAI VOALAT. Diplomatul roman atrage atentia si asupra cifrelor cu care autorul articolului si-a sustinut afirmatiile, spunand ca jurnalistul a manipulat statistici si date care nu mai sunt de actualitate. Desi admite ca multe dintre situatiile semnalate in articol (tinerele romance care se marita din interes in Italia, infractorii specializati in furtul din bancomate) nu au fost inventate, ambasadorul subliniaza ca ""oile negre"" nu justifica infierarea tuturor romanilor. ""Apreciez ca, in cazul de fata, o abordare macar ceva mai voalata ar fi fost mai oportuna"", puncteaza ambasadorul Romaniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.