"Ne-am intalnit astazi sa le sarbatorim pe femeile care stiu ca pentru viata merita sa te lupti", a spus cu ochii in lacrimi Monica Tatoiu, directoarea Oriflame Romania, la lansarea volumului "Invata sa invingi. Cancerul de san se poate vindeca". Pe
"Ne-am intalnit astazi sa le sarbatorim pe femeile care stiu ca pentru viata merita sa te lupti", a spus cu ochii in lacrimi Monica Tatoiu, directoarea Oriflame Romania, la lansarea volumului "Invata sa invingi. Cancerul de san se poate vindeca". Pe langa elogiile aduse celor doua autoare ale ineditei lucrari, jurnalista Brandusa Armanca si medicul Dana Harbuz-Miricioiu, dar mai ales eroinelor acesteia, care au acceptat sa vorbeasca atat de deschis despre suferinta lor si sa se lase fotografiate in ipostaze atat de naturale, Monica Tatoiu a povestit despre propria lupta, dusa in urma cu peste 20 de ani, impotriva acestei cumplite boli.
Nu mai putin emotionate au fost si autoarele cartii, Brandusa Armanca precizand ca "aceasta carte este a doamnelor care au marturisit, care si-au pus viata pe tava pentru altii, nu pentru ele (...) Nu pot decat sa-mi exprim sansa de a ma fi intalni cu eroinele acestei carti".
Cel mai emotionant moment al lansarii (care a avut loc nu intamplator ieri, de ziua mondiala de lupta impotriva cancerului de san) a fost insa, de departe, aparitia in fata numerosului public adunat la sediul Oriflame a sapte dintre "invingatoare", care au combatut boala si care au acceptat sa-si spuna dramatica poveste mai ales in ideea ca marturia lor va ajuta la salvarea altor vieti. Cu lacrimi in ochi, ele au spus cateva cuvinte despre experienta care le-a marcat viata, le-a schimbat destinul, dar le-a si transformat in luptatoare. Publicul a aplaudat indelung dupa fiecare marturie.
"Invata sa invingi. Cancerul de san se poate vindeca" doboara prejudecata ca, asaltat de o boala grava, omul devine egoist si nepasator. Saptesprezece femei care au trecut prin experienta cancerului mamar intind o mana, prin confesiunile lor, altor femei. (...) Interlocutoarele noastre vin din medii diferite, ele sunt inginere, educatoare, economiste, fochiste, cadre medicale, barmane, jurnaliste, actrite, dupa natura meseriei unele sunt de notorietate publica, altele nu, provin din mai multe orase ca Bucuresti, Brasov, Giurgiu, Timisoara, Galati, Ploiesti, sunt tinere pana in 30 de ani, sau doamne ajunse la varsta pensionarii. Ceea ce uneste marturiile lor este curajul propriu, elogiul adus medicilor si credinta in Dumnezeu. (...) Am privilegiul de a fi aflat pe parcursul documentarii ca boala, cancerul mamar, se poate vindeca. Pentru aceasta le multumesc celor saptesprezece doamne care au acceptat sa-mi vorbeasca si sa le fie publicate marturiile sub identitatea reala: Irina Petrescu, Nadia Tiglar, Corina Dragotescu, Tereza Marginean, Liliana Nita, Magdalena Popa-Buluc, Corina Andreescu, Marta Ionita, Angela Caldararu, Carmen Stepan, Monica Mailat, Liana Calin, Maria Valcov, Natalia Tanase, Georgeta Batuca, Ludmila Ungureanu, Elena Petre", scrie Brandusa Armanca in introducerea volumului sau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.