Acad. Constantin Balaceanu-Stolnici va redeschide seria Conferintelor Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Invitatul de maine (1 octombrie, orele 11.00), Sala Atelier, va vorbi "Despre suflet si problemele lui". Constantin Balaceanu Sto
Acad. Constantin Balaceanu-Stolnici va redeschide seria Conferintelor Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Invitatul de maine (1 octombrie, orele 11.00), Sala Atelier, va vorbi "Despre suflet si problemele lui". Constantin Balaceanu Stolnici este un renumit om de stiinta, medic neurolog, pionier in domeniul neurociberneticii, profesor de Neuropsihologie si Anatomie a Sistemului nervos si membru de onoare al Academiei Romane. Nascut in Bucuresti (6 iulie 1923), intre anii 1941-1947 a urmat cursurile Facultatii de Medicina, obtinand titlul de Doctor in Medicina si Chirurgie (1948). In '67 a fost confirmat Doctor in Stiinte Medicale de catre IMF-Bucuresti si Ministerul Invatamantului. Intre 1949-1952, a fost asistent la catedra de Neurologie (prof. N. Ionescu-Sisesti), iar in 1952 a fost exclus de la catedra si din Institutul Medico-Farmaceutic, pe motive politice. Un an (1971-1972) a fost profesor suplinitor la catedra de Cibernetica generala la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti. A fost presedinte de Onoare al Universitatii Ecologice din Bucuresti si profesor de Neuropsihologie si Anatomie a Sistemului Nervos, profesor de Istoria Culturii si Stiintei. Este profesor asociat la Universitatea din Newcastle-upon-Tyne (Anglia), Universitatea Pontificala din Porto Allegre (Brazilia), Universitatea Menendez Pelayo din Santander (Spania), Academia Medicala Cataloneza din Barcelona (Spania), Colegiul de Medicina din Paris (Franta). Este autorul a numeroase lucrari de specialitate, dar si pe alte teme: "Cele Trei Sageti - studiu de istorie nationala" (1995), "Saga baronilor du Mont - 900 de ani de istorie politica si militara a Europei" (1995), "Introducere in studiul kabbalei iudaice si crestine" (1996), "Cunoastere si stiinta" (1998), "Saga Balacenilor" (2001), "Kabbala. Intre gnoza si magie" (2004), "Antropogeneza si geneza culturii" (2006).
Urmatorii conferentiari ai lunii octombrie vor fi: Varujan Vosganian - "Elite si contraelite in Romania tranzitiei" (8 octombrie); Vladimir Tismaneanu - "Anul 1956" (15 octombrie); Andrei Plesu - "Capcana ideologiilor" (22 octombrie) si Ana Blandiana - "Bascalia la romani, de la aparare la sinucidere" (29 octombrie). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.