Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis ieri ca cele doua cazuri ale fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun (foto) sa fie trimise spre rejudecare Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF. Srhoj si Abiodun au fost declarati ju
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis ieri ca cele doua cazuri ale fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun (foto) sa fie trimise spre rejudecare Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF. Srhoj si Abiodun au fost declarati jucatori liberi de catre Comisia pentru Statutul Jucatorului dupa ce au apelat la aceasta instanta pentru a se putea transfera ca fotbalisti liberi de contract, sustinand ca acordurile dintre ei si FC National au expirat la 1 iulie 2006. In replica, "bancarii" au sustinut ca acestora li s-au prelungit automat contractele pana in anul 2007. FC National a invocat in recursul de la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal exceptia nelegalei componente a instantei de fond. Mai exact, oficialii gruparii bancare au constestat faptul ca in momentul pronuntarii deciziei de a-i declara liberi de contract pe Srhoj si Abiodun, din cadrul Comisiei pentru Statutul Jucatorului a facut parte si Ionut Matei. FC National sustine ca acesta nu facea parte din comisie, fiind adus de ceilalti doi membri, Ion Turculeanu si Gabriel Manu, pentru a suplini lipsa lui Mihai Mitroi. In consecinta, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat o decizie definitiva, irevocabila si executorie prin care caseaza deciziile Comisiei pentru Statutul Jucatorilor si trimite cele doua cauze spre rejudecare. Cei doi fotbalisti au plecat de la FC National in vara, asteptand rezolvarea cazurilor, pentru a putea semna cu Poli Timisoara, insa amanarile repetate i-au obligat sa nu se poata nici macar antrena cu echipa banateana. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.