Mici si bere, hamsii si porumb fiert, Charlie Chaplin si Darth Vader. Si Maria Tanase si house, si latino au facut ieri din Sinaia ""o statiune pentru intreaga natiune"". Vreo 50.000 de vizitatori de prin Brasov, Valea Prahovei si Bucures
Mici si bere, hamsii si
porumb fiert, Charlie
Chaplin si Darth Vader.
Si Maria Tanase si house, si latino au facut ieri din Sinaia ""o statiune pentru intreaga natiune"".


Vreo 50.000 de vizitatori de prin Brasov, Valea Prahovei si Bucuresti au invadat oraselul de nici 20.000 locuitori, ademeniti de distractiile obisnuite unui asemenea eveniment. Sinaia este infratita cu sase orase straine si este prima editie a festivalului la care participa delegatii din Italia, Franta, Ucraina si Turcia. Astazi se semneaza protocolul de infratire cu localitatea Kusadasi din Turcia. ""Kusadasi e o statiune foarte cunoscuta, iar noi suntem perla Carpatilor. Turismul va fi principalul domeniu in care vom colabora"", ne-a declarat Diana Zamfir, din echipa de organizatori a evenimentului.
Doua doamne turiste ne-au marturisit ca le place Festivalul, dar i-au gasit si o hiba: ""Atat de multa mancare si bautura si nici o toaleta..."". Diana Zamfir, de la Primaria din Sinaia, nu ne-a lasat sa credem prea mult in aceasta evidenta: ""Au fost aduse opt toalete ecologice"".
DISTRACTIE. Strada principala, pe care s-a intrerupt circulatia, a fost impartita in doua zone: a democratiei si a distractiei. In ""democratie"", unde intrarea se facea pe o poarta albastra, cu stele albe, sfaraiau gratarele, iar muraturile si mustul iti faceau cu ochiul, asa, ca pentru ultima editie a Festivalului inainte de intrarea in UE. De la anua€™, cine stie ce-or mai interzice directivele Uniunii.
In ""distractie"" incercau sa te ademeneasca doua sirene ce faceau playback pe o scena. Daca scapai din mrejele lor, dadeai de o alta scena, unde doi indieni dupa port suflau in niste instrumente, acompaniati de-un negativ. O localnica, pensionara, care statea si-i privea de pe o banca, ne-a spus oful ei: primaria nu o mai lasa sa inchirieze camere la vizitatori, ""in orasul asta sarac in care se traieste din turism"". Dana si Lucian, studenti la Filologie si, respectiv, Geografie in Bucuresti, au pus punctul pe i: ""E mult prea comercial ce se intampla aici. Toate astea le gasesti la orice festival al berii; nu e nimic specific"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.