Investitorul care va prelua fosta uzina Daewoo de la Craiova va beneficia de scutiri de la plata unor taxe locale, precum si de programe de pregatire a salariatilor din bani publici, facilitati acordate in baza ajutorului de stat conform normelor eur
Investitorul care va prelua fosta uzina Daewoo de la Craiova va beneficia de scutiri de la plata unor taxe locale, precum si de programe de pregatire a salariatilor din bani publici, facilitati acordate in baza ajutorului de stat conform normelor europene, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres. El a afirmat ca anuntul de vanzare a pachetului majoritar ar putea fi publicat in luna noiembrie, dupa finalizarea tranzactiei prin care Automobile Craiova va prelua 51% din actiunile fabricii Daewoo Automobile Romania de la firma sud-coreeana Daewoo Motors, transmite Mediafax. "Dupa finalizarea tranzactiei, noul actionar va fi inregistrat la Oficiul National al Registrului Comertului, operatiune care in mod normal dureaza 30 de zile, iar in paralel vom finaliza caietul de sarcini", a explicat Seres. La sfarsitul lunii august, reprezentantii romani si cei ai companiei sud-coreene Daewoo au semnat la Bucuresti un acord prin care statul va redeveni unicul proprietar al uzinei Daewoo Automobile Romania, de la Craiova. Daewoo Motor a detinut 51% din actiunile Daewoo Automobile Romania, iar diferenta de 49% din capitalul social apartine firmei Automobile Craiova, la care statul detine 72,4% din actiuni. General Motors, Ford si Chery Automobile (China) sunt numele vehiculate ca posibili investitori care ar putea prelua Daewoo Automobile Romania.
Presedintele Renault, Carlos Ghosn, a declarat, recent, ca producatorul auto se va concentra, in Romania, asupra proiectelor aflate in derulare, lasand sa se inteleaga ca grupul francez nu este interesat sa preia fosta uzina Daewoo de la Craiova. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.