Energia electrica s-ar putea scumpi cu 4,5% la 1 ianuarie, potrivit estimarilor actuale, iar o noua majorare ar putea avea loc la jumatatea anului viitor, a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE),
Energia electrica s-ar putea scumpi cu 4,5% la 1 ianuarie, potrivit estimarilor actuale, iar o noua majorare ar putea avea loc la jumatatea anului viitor, a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris, transmite Mediafax. "La energia electrica avem calculul facut (privind majorarile de pret din luna ianuarie - n.r.), dar nu ne putem pronunta decat cand vom avea cifrele pe masa. Estimam un procent de 4,5%", a afirmat Opris. Potrivit acestuia, estimarile anterioare indicau pentru 1 iulie 2006 o posibila crestere de 3% a pretului energiei electrice pentru consumatorii captivi, dar tarifele nu au fost modificate. In iulie 2007 ar putea avea loc o noua majorare a pretului energiei electrice, daca vor exista influente majore asupra costului de productie, determinate de factori cum ar fi seceta sau cresterea preturilor la combustibili. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a apreciat ca preturile energiei electrice vor fi influentate in mare masura, anul viitor, de punerea in functiune a celui de-al doilea reactor al centralei nucleare de la Cernavoda. Costurile de productie ale energiei nucleare sunt mai reduse decat in cazul termocentralelor. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.