Omul de afaceri craiovean Samir Spranceana si cinci complici ai acestuia, printre care ginerele unui fost deputat PSD, acuzati de rambursari ilegale de TVA, au fost pusi in libertate. Judecatorii Curtii de Apel Craiova au admis, ieri, recursul inaint
Omul de afaceri craiovean Samir Spranceana si cinci complici ai acestuia, printre care ginerele unui fost deputat PSD, acuzati de rambursari ilegale de TVA, au fost pusi in libertate. Judecatorii Curtii de Apel Craiova au admis, ieri, recursul inaintat de aparatorii lui Spranceana impotriva sentintei Tribunalului Dolj prin care s-a respins cererea de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu cea de interdictie a parasirii orasului. Alaturi de Spranceana, au fost pusi in libertate si cei cinci complici ai sai, printre care si Adrian Berceanu, ginerele unui fost deputat PSD si fost presedinte al comisiei de Agricultura din cadrul Camerei Deputatilor, Mihai Nicolescu. Interesant este ca sotia lui Samir Spranceana, Camelia, este judecatoare la Curtea de Apel Craiova, instanta care l-a eliberat pe omul de afaceri.
Samir Spranceana este acuzat de inselaciune, complicitate la inselaciune, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani si crima organizata. Conform procurorilor, acesta, impreuna cu ceilalti cinci complici ai sai, au constituit un grup infractional organizat cu scopul obtinerii de rambursari ilegale de TVA. In baza unor documente false, ei au solicitat si obtinut, in decursul unui an, iulie 2003 - octombrie 2004, aproximativ 660 de miliarde de lei prin intermediul mai multor societati. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.