Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez-Isturiz (foto), a aratat ieri, la Cluj-Napoca, la reuniunea Comitetului Director al democratilor, ca ar fi ideal sa existe o colaborare, pe plan intern, intre PD, PNTCD si UDMR. "
Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez-Isturiz (foto), a aratat ieri, la Cluj-Napoca, la reuniunea Comitetului Director al democratilor, ca ar fi ideal sa existe o colaborare, pe plan intern, intre PD, PNTCD si UDMR. "Sunteti trei partide care faceti parte din marea familie a popularilor europeni, de la Bruxelles, va tratez in mod egal. Eu nu pot sa intervin in politica dumneavoastra interna, dar ideal ar fi sa colaborati pe plan intern", a spus Antonio Lopez-Isturiz, citat de Mediafax. Oficialul european a mai spus, spre incantarea pedistilor, ca nu poate sa nu remarce eforturile facute in ultimele luni de PD pentru a gasi cai si solutii de colaborare cu PNTCD si UDMR, adaugand ca le-a cerut si acestor formatiuni politice "sa fie receptive" la propunerile democratilor. Lopez a mai dezvaluit in context ca a facut lobby pentru ministrul Integarii, Anca Boagiu, care vizeaza scaunul de comisar european si a sustinut ca aceasta va avea "un viitor european fantastic". Pe de alta parte, Lopez a aratat ca PPE crede ca o colaborare PNL-PD privind alegerile pentru Parlamentul European ar fi pozitiva si ca nu are nimic impotriva formarii unei liste comune, care sa cuprinda candidati democrati si liberali. "Dimpotriva! Credem ca o colaborare ar fi pozitiva", a subliniat Lopez. El le-a dat lectii liderilor PD despre politica europeana responsabila si valorile popularilor. "Stiu ca sunteti politicieni responsabili", le-a spus Antonio Lopez. "Va trebui sa va specializati in afaceri europene, mai devreme sau mai tarziu, chiar daca va place sau nu", a avertizat europeanul. La intrebarea asistentei, adresata europenilor, despre cum ar putea PD sa ramana la putere si dupa urmatoarele alegeri, presedintele PD, Emil Boc, a poftit presa afara, la sugestia lui Lopez. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.