Calificarile celor doua rivale in grupele Cupei UEFA fac din partida de astazi una de foc. Fiecare dintre echipe isi doreste victoria, dinamovistii parand a avea un usor avantaj, fiind gazde.
Partida se va desfasura de la ora 20:30 si va fi transmisa de TVR 1.

Lider dupa noua etape, cu punctaj maxim, Dinamo pleaca, cel putin pe hartie, din postura de favorita, in timp ce Rapidul poate raspunde prin binecunoscutul orgoliu. In ultimul sezon, Dinamo s-a impus cu
5-2 in Stefan cel Mare, iar Rapid a raspuns cu un 3-0 pe Giulesti.
RECORD. In sezonul 1999-2000, Dinamo, pregatita pe atunci de Cornel Dinu, a inceput cu noua victorii consecutive. Recordul de atunci, egalat acum, se vrea depasit. ""Noi jucam toate meciurile la victorie, nu sa depasim un anumit record. Am obtinut succesele de pana acum doar prin jocul nostru. Trebuie sa batem neaparat si Rapidul, pentru a avea continuitate in rezultate. Am observat totusi ca jucatorii au fost mai relaxati in ultimul timp, dar am discutat si am remediat aceasta problema"", a declarat antrenorul ""cainilor"", Mircea Rednic.
DILEMA. Una dintre problemele tehnicianului dinamovist era postul de portar, dupa ce Gaev a gafat la ultimul meci cu Xanthi Skoda. ""A gresit, este adevarat, dar terenul a fost greu si i se putea intampla oricui. Nimeni nu i-a reprosat nimic"", a spus golgeterul ros-albilor si al Ligii 1, Ionel Ganea. Aproape sigur, Rednic va conta in duelul cu Rapid tot pe goalkeperul bielorus: ""Si-a facut datoria, a scos mingi grele. Si este si convocat la echipa nationala a tarii lui"". Tehnicianul dinamovist mai are un motiv in plus de satisfactie, anume recuperarea lui Ze Kalanga, incert pana ieri, dupa ce s-a accidentat la ultima etapa de campionat. Referitor la politele pe care i le are de platit lui Copos, Ionel Ganea a declarat: ""Raman la parerea ca domnul Copos nu are nici o treaba cu fotbalul. Vom vedea la meciul direct cine a gresit, Razvan Lucescu si Dinu Gheorghe, pentru ca m-au refuzat, sau eu, ca am valoare"".
CONCENTRARE. Desi obositi dupa deplasarea la Madeira, rapidistii tintesc la randul lor victoria. ""Ne asteapta un meci greu cu Dinamo, mai ales dupa doua zboruri de 14 ore si un meci cu prelungiri. Arbitrii unguri ne-au purtat noroc in Portugalia, sper sa ne poarte si in meciul cu Dinamo. Noi trebuie sa invingem si sa castigam cele trei puncte, nu sa fim prima echipa care opreste seria succeselor dinamoviste"", a declarat presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe. Pentru antrenorul ""visiniilor"", Razvan Lucescu, meciul cu Dinamo este unul special, fiind a 100-a partida pe banca giulestenilor. ""Va fi dificil, dar trebuie sa fim concentrati. Atat le cer elevilor mei"", a precizat Lucescu junior.
SUPARARE. Conducerea giulestenilor a asteptat ieri decizia Comisiei de Apel in privinta reducerii la o etapa a suspendarii lui Viorel Moldovan, sperand in clementa membrilor comisiei. Numai ca apelul a fost respins, imediat presedintele Dinu Gheorghe declarand suparat si ironic in acelasi timp: ""Daca nu era meciul cu Dinamo, cu siguranta alta era decizia comisiei"". Un alt motiv de disputa intre conducerile celor doua cluburi este cea legata de bilete. Oficialii dinamovisti au pus la dispozitia galeriei rapidiste doar 600 de tichete, desi cererea era mult mai mare. Acestea se vor vinde abia azi, la Stadionul Giulesti, cu trei ore inaintea meciului.

ETAPA 10