In saptamana care vine, intre 3 si 6 octombrie, se desfasoara Creative Folk-Club A Reunion, un festival ce-si propune ""o frecventa cel putin anuala"". In cele patru seri vor sustine recitaluri nume consacrate ale genului, dar si tineri arti

In saptamana care vine, intre 3 si 6 octombrie, se desfasoara Creative Folk-Club A Reunion, un festival ce-si propune ""o frecventa cel putin anuala"".

In cele patru seri vor sustine recitaluri nume consacrate ale genului, dar si tineri artisti, programul fiind: Daniel Fat si Dinu Olarasu (marti), Fara zahar (miercuri), Corina Dragomir, Ovidiu Mihailescu, Mircea Vintila & Brambura (joi), Cristian Dumitru si Tapinarii (vineri). In seara de 5 octombrie, ""Printul folkului"" va fi acompaniat de Eugen Caminschi (nenumarate chitare acustice si electrice), Gelu Ionescu (claviaturi), Catalin Creteanu (chitara bas), Vadim Tichisan (tobe si percutie), Elena Pavel si Andrada Popa (voce).
MIRCIOCUa€™. Ciocua€™ Vintila (porecla este o prescurtare a diminutivului Mirciocua€™) a studiat vioara (in particular) si viola (la Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 3). A fost fermecat de Bob Dylan (pe care l-a ascultat la radio, intr-o emisiune a lui Cornel Chiriac) si atunci a inceput aventura lui in muzica: avea 19 ani. Mai intai a aparut pe scena ca solist vocal in trupa rock Vega, apoi in Cenaclul Literar Atlantida, condus de Radu Anton Roman. A absolvit Facultatea de Constructii, dar a renuntat la inginerie pentru folk si Cenaclul Flacara, unde a cantat din 1973 pana in 1982, ""perioada importanta, pentru ca Cenaclul a fost o scena care a strans majoritatea artistilor din acea perioada"". Din 1982 si pana in 1992 a ""experimentat"": a cantat impreuna cu grupul Basorelief (Iulian Vrabete), a realizat cu Florian Pittis spectacolul de muzica si poezie ""Fata in fata cu lumea"" (la Bulandra), a lucrat cu Sorin Chifiriuc, muzician de mare clasa, cu care a imprimat albumul ""Mircea Vintila"", apoi cu Florian Pittis (discul ""Nu trantiti usa""). Au urmat zece ani in Pasarea Colibri si din 2003 incoace Ciocua€™ umbla Brambura!

Album Best Of - ""Opere & Operete""

Contine 13 piese si este produs de Intercont Music si Fundatia ""Mircea Vintila"". Alaturi de mari hituri (""Fat-Frumos"", ""Draga Miruna"", ""Bade Ioane"", ""Pamantul deocamdata""...) gasim si ""Drama de cartier"", compusa de Mircea Vintila - muzica - si Catalin Tarlea - textul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.