Inainte de izbucnirea conflictelor politice, Budapesta a gazduit o intrecere internationala inedita. Mecanici de locomotiva din mai multe tari europene si-au dat intalnire pe pamant maghiar pentru un concurs al locomotivelor cu abur. Un fost dep

Inainte de izbucnirea conflictelor politice, Budapesta a gazduit o intrecere internationala inedita. Mecanici de locomotiva din mai multe tari europene si-au dat intalnire pe pamant maghiar pentru un concurs al locomotivelor cu abur.

Un fost depou feroviar din nordul capitalei maghiare a fost transformat in anii a€™90 in muzeu. Zeci de locomotive cu abur din toata lumea pot fi admirate aici. Cele mai vechi au fost fabricate la jumatatea secolului al XIX-lea, iar multe dintre aburoase sunt inca in stare de functionare. O data pe an, la inceputul toamnei, muzeul se umple de curiosi veniti sa vada monstri de metal la treaba.
CONCURS. Asa s-a intamplat si anul acesta, cand mii de spectatori au privit uluiti demonstratia de forta a mecanicilor europeni. Au fost manifestari pentru toate gusturile: manevre de indemanare, viteza, forta si concursul pentru cea mai frumoasa locomotiva. Surprizele pregatite de organizatori au fost extrem de gustate de public, format in majoritate covarsitoare din parinti veniti cu copiii. In afara concursului, privitorii s-au putut urca ei insisi in locomotivele-concurente, s-au putut plimba cu trenutele si s-au delectat cu trenutele electricele - macheta expuse si toate functionale. Dupa eveniment, pe buzele vizitatorilor romani a aparut si o intrebare: ""Pe cand si in Romania un asemenea eveniment?"". Raspunsul? Nu prea curand. La noi nu se poate fara ca la eveniment sa nu apara cativa scandalagii pusi pe cearta care sa strice toata buna dispozitie si sa alunge vizitatorii pasnici.

DISTRACTIE. Toata lumea
s-a distrat pe
cinste la Budapesta.
In afara
concursului
propriu-zis,
vizitatorii s-au putut urca in trenuri si si-au bucurat ochii
cu trenuletele electrice


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.