Un baietel de doua luni a disparut, joi seara, de la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Medicii spun ca bebelusul era abandonat, iar Directia pentru Protectia Copilului sustine contrariul. Cadrele medicale de la Maternitatea Spitalu
Un baietel de doua luni a disparut, joi seara, de la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Medicii spun ca bebelusul era abandonat, iar Directia pentru Protectia Copilului sustine contrariul. Cadrele medicale de la Maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova spun ca bebelusul disparut a fost abandonat de mama sa in maternitate. De fapt, copilul se nascuse prematur, iar mama, intrucat nu locuia in Craiova, avand o situatie materiala precara, nu putea sa-l viziteze prea des. In schimb, seful Oficiului Roman pentru Adoptii, Teodora Bertzi, i-a contrazis pe medici, spunand ca micutul nu era abandonat. Secretarul de stat a lansat si o ipoteza cutremuratoare. Potrivit declaratiilor Teodorei Bertzi, micutul a fost rapit.
Din aproape in departe
Politistii doljeni au demarat o ancheta in acest caz. "Deocamdata nu avem date pentru a putea spune ca exista un suspect anume. Avem un cerc mai mare de persoane, iar ancheta se deruleaza din aproape in departe", a declarat comisarul Georgel Enescu, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. El a spus ca au fost facute verificari chiar si la familia nou-nascutului. "Am intreprins deja cautari la parintii baietelului. Nu excludem posibilitatea ca o ruda a copilului sa fi venit sa il fi luat, avand in vedere faptul ca parinti nu aveau posibilitati sa il intretina", a mai spus Enescu. De altfel, in ultimele zile copilul a fost vizitat de o femeie care s-a recomandat ca fiind o ruda de-a bebelusului, dar care nu a fost niciodata legitimata.
Nou-nascutul a fost vazut ultima data joi dupa-amiaza, atunci cand cadrele medicale s-au dus sa-l hraneasca. "Sunt copii foarte multi si avem foarte multe saloane in grija. Practic, au fost trei ore in care nu s-a stiut de disparitia copilului. Noi am mai trecut pe la el ieri dupa-amiaza (n.r. - joi) pentru a-l schimba si hrani", au declarat angajatii maternitatii. Directorul medical al spitalului, Dragos Margaritescu, a afirmat ca va fi declansata o ancheta interna pentru a stabili cum a disparut baietelul. "Vom lua declaratii de la asistente si de la personalul de paza. In spital avem amplasate camere de luat vederi care apartin firmei de paza. Exista aceste inregistrari pe care le vom viziona", a precizat acesta.
Autoritati ingrijorate
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu sustine, la randul sau, ca disparitia bebelusului reprezinta un fenomen care trebuie sa ingrijoreze autoritatile, dupa finalizarea anchetei urmand sa fie stabilite masurile care se impun pentru a evita astfel de incidente. "Sunt foarte ingrijorat de acest incident. Astept rezultatele anchetei Politiei si a autoritatilor locale. Poate ca ar trebui sa regandim sistemul de paza din spitale, mai ales in locurile vulnerabile, cum ar fi sectiile cu copii abandonati sau acolo unde exista suspiciuni ca mama ar intentiona sa-si paraseasca bebelusul", a mai precizat ministrul, citat de Mediafax. In opinia acestuia, este nevoie de o ancheta foarte riguroasa in acest caz, dar si in altele similare, iar investigatiile Politiei sunt extrem de importante.
La inceputul acestui an, directorul Spitalului Caritas din Bucuresti semnala cateva incercari de sustragere a copiilor din spital. De asemenea, seful Oficiului Roman pentru Adoptii, Theodora Bertzi, a declarat, ieri, ca astfel de incidente au mai fost si in maternitatile din Oradea si Buzau, si desi a facut sesizari, autoritatile locale si Politia nu au luat masuri intrucat nu aveau suficiente dovezi.
Copilul nu era abandonat
Bebelusul disparut din Maternitatea de la Craiova nu era abandonat, intrucat mama sa l-a vizitat tot timpul, iar Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a contactat familia si urma sa duca copilul acasa imediat ce acesta se insanatosea, a precizat seful Oficiului Roman pentru Adoptii, Theodora Bertzi. "Greseala e ca se vorbeste de un copil abandonat. El nu e abandonat, e nascut prematur. A fost mutat de la Calafat pentru tratament, intrucat s-a nascut cu o greutate de 1800 grame, dar mama sa l-a vizitat permanent", a spus Theodora Bertzi. Ea a precizat ca parintii bebelusului disparut mai au alti trei copii, iar tatal este orb, fiind handicapat gradul I de invaliditate, acesta fiind motivul pentru care mama nu a putut sta cu el in spital. "N-a fost nici o secunda abandonat, iar cine l-a rapit nu stia asta", a precizat seful ORA. Bertzi sustine ca ceea ce s-a intamplat la Spitalul din Craiova este rapire de persoane si este convinsa ca scopul final al acestei actiuni este adoptia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.