Romania continua sa se afle pe primul loc in clasamentul coeficientilor UEFA dupa meciurile din aceasta saptamana (Steaua - Lyon 0-3, Dinamo - Xanthi 4-1 si Nacional - Rapid 1-2; pentru giulesteni s-a luat in considerare rezultatul dupa 120 de minute
Romania continua sa se afle pe primul loc in clasamentul coeficientilor UEFA dupa meciurile din aceasta saptamana (Steaua - Lyon 0-3, Dinamo - Xanthi 4-1 si Nacional - Rapid 1-2; pentru giulesteni s-a luat in considerare rezultatul dupa 120 de minute si nu cel inregistrat dupa 90 de minute!). Mai mult, Romania are in joc toate echipele inscrise la startul competitiilor (trei din trei: Steaua in UEFA Champions League si Dinamo si Rapid in Cupa UEFA), situatie in care se mai afla doar Spania (sapte din sapte: trei in Liga si patru in UEFA). Romania are in acest sezon un coeficient de 7,666, fiind urmata de Anglia - cu 5,375, Bulgaria - cu 5, 12, Spania - cu 4,174 si Rusia - cu 4,625. Portugalia, tara cu care Romania se lupta pentru locul sase in clasamentul coeficientilor pe ultimii cinci ani (pozitie care da dreptul la inscrierea a trei echipe in Liga Campionilor - doua direct in grupa si una in ultimul tur preliminar - si trei in Cupa UEFA - toate direct in turul I) este abia pe locul 15, cu 3,083 (mai are in cursa patru echipe din sase). In ierarhia ultimilor cinci ani, Romania este pe locul 7, cu 36,498, in timp ce Portugalia, a sasea, are 37,749. In aceste conditii, este probabil ca Romania (punctele adunate de trei echipe se impart la trei) sa depaseasca Portugalia (punctele adunate de patru echipe se impart la sase), ceea ce ar insemna ca Liga I sa trimita, din sezonul 2008-2009, sase echipe in Europa: trei in UEFA Champions League - locurile 1 si 2 direct in grupe, locul 3 in ultimul tur preliminar - si trei in Cupa UEFA - locurile 4 si 5, plus castigatoa-rea Cupei Romaniei; toate in turul I. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.