Drumurile intre doua patrii este o obisnuinta pentru el. In fiecare an, doua luni le rezerva pentru vacantele la bunici, in Romania, tara de bastina a parintilor lui. Alexis Munteanu este nepotul lui Colea Rautu si baiatul Irinei Munteanu, fiica
Drumurile intre doua patrii este o obisnuinta pentru el. In fiecare an, doua luni le rezerva pentru vacantele la bunici, in Romania, tara de bastina a parintilor lui.

Alexis Munteanu este nepotul lui Colea Rautu si baiatul Irinei Munteanu, fiica marelui actor. Alexis (21 de ani)
s-a nascut la Paris. Dupa ce a facut doi ani de Drept la Sorbona a intrerupt studiile pentru a da la Jurnalism (este student in anul II). In paralel urmeaza cursurile Facultatii de Istorie, tot la Sorbona.
Pasiunea lui pentru jurnalism poate fi intamplatoare, dar nu si cea pentru arta, pentru film. Nu a mostenit nimic din trasaturile fizice ale bunicului sau, dar i s-a transmis ""microbul filmului"". Totusi, baiatul este atras doar de ceea ce inseamna regie, mai ales de film documentar. ""Am dat si la actorie anul trecut. Sa vad daca am talent. M-au respins de la a doua proba. Dar eu vreau mai mult decat sa fiu actor. Imi place sa concep si prefer ca eu sa dirijez, nu sa ma dirijeze altii.""
PRIMELE AVENTURI. ""Pentru mine, Romania este sinonima cu bunici. In Romania am descoperit o noua experienta de viata. Aici am trait momente unice. La fel, in Franta am avut parte de niste clipe pe care nu le-am mai trait in alte parti. Cei mai buni prieteni ai mei sunt din Romania, dar, de asemenea, cei mai buni prieteni ai mei stau in Franta."" Tot in Romania a trait prima poveste de dragoste, la 14 ani, cu experientele ei amoroase. ""Dar asta n-as vrea sa scrieti... Sa nu citeasca bunicii.
Ce-o sa spuna!?"" Diplomat, putin retinut cand vine vorba despre femei, Alexis isi continua totusi dezvaluirile: ""Apreciez foarte mult populatia feminina din Romania, pentru calitatile ei si pentru ca pur si simplu e calduroasa si ma-mpac bine cu ea"". ""Totusi...
n-as vrea sa stie bunicul..."", insista. S-ar supara oare Colea sa stie ca nepotul are succes la femei, asa cum a avut si maestrul filmului romanesc de-a lungul anilor?
""Anul viitor as vrea sa urmez o scoala de film, ca sa pot face reportaje, documentare... Asta-mi place, regia pe documentare."" La un moment dat a vrut chiar sa realizeze un reportaj despre Colea Rautu, bunicul lui, dar n-a fost de acord actorul. ""N-am reusit sa vad toate filmele bunicului, dar din cele vizionate, cel mai mult mi-a placut «Desfasurarea». Este un actor destul de talentat, cu o prezenta puternica in filme. Un actor pe care-l simti. Ii simti jocul.""
ROMANI VERSUS FRANCEZI. ""Romanul este mai ospitalier, mai spontan, francezul este mai rece. Eu ma consider si roman, si francez. De fapt, cred ca sunt de oriunde. Cel mai important este
sa te simti bine acolo unde esti. De-asta-mi place jurnalismul... imi da posibilitatea sa ma deplasez prin lume. Din pacate, romanii nu sunt prea iubiti in Occident, pentru ca au dat impresia de profitori, smecheri. Cand eram mic, colegii din liceu imi spuneau adesea: «Cand o sa spargi si tu un parcometru?» sau «Cand o sa ne inviti si pe noi in rulota ta?». Cand vin in Romania imi duc prietenii francezi numai in locurile frumoase. Imi place Bucurestiul, dar iubesc Parisul. Oricat de mult mi-ar placea in Bucuresti, n-as putea sa vin definitiv aici."" Alexis citeste presa si literatura romanesti. Ii plac Cioran, Eugen Ionesco, Ion Barbu. ""Imi place foarte mult poezia romaneasca. Este foarte frumoasa. Are o anumita sonoritate. «De la Nistru pana€™ la Tisa, tot romanul...».""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.