Rapid a obtinut joi noaptea a doua calificare consecutiva in grupele Cupei UEFA, dupa victoria obtinuta in deplasare, scor 2-1 dupa prelungiri, cu CD Nacional Madeira, in mansa secunda a turului I al competitiei (a fost 1-0 pentru portughezi dupa 90
Rapid a obtinut joi noaptea a doua calificare consecutiva in grupele Cupei UEFA, dupa victoria obtinuta in deplasare, scor 2-1 dupa prelungiri, cu CD Nacional Madeira, in mansa secunda a turului I al competitiei (a fost 1-0 pentru portughezi dupa 90 de minute, scor identic cu cel obtinut de giulesteni la Bucuresti). Nacional a deschis scorul in minutul 29, prin Juliano, care a executat o lovitura libera la care D. Coman s-a plasat gresit, a mai avut doua bare, dar si noroc la cateva ocazii imense ale rapidistilor. Totusi, la finalul celor 90 de minute, scorul general al intalnirii dintre cele doua echipe era egal, 1-1, intrandu-se astfel in prelungiri. Rapida reusit sa egaleze in minutul 2 al primei reprize de prelungiri, prin I. Rada, care a inscris cu un sut din interiorul careului, dupa o invalmaseala produsa in fata portii aparate de Benaglio. In minutul 93, Nacional a ramas in zece jucatori, Basto fiind eliminat pentru un gest nesportiv. Rapid a stabilit scorul final tot in prima repriza a prelungirilor, prin Burdujan, care a scapat singur cu Benaglio, pe care l-a executat cu un sut de la aproximativ zece metri.
R. Lucescu: "Rezultatul este logic"
Antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu, a declarat dupa meci ca simte o mare usurare dupa aceasta calificare. "Simt o mare usurare, iar acesta este un sentiment care poate fi mai important decat fericirea! A fost cel mai important meci al toamnei pentru noi. Rezultatul e logic, pentru ca am fost foarte pregatiti fizic iar pe final i-am dominat pe portughezi din toate punctele de vedere", a spus R. Lucescu. Acesta nu a dorit sa comenteze golul primit de D. Coman din lovitura libera. "Meciul s-a terminat 2-1 pentru Rapid, ne-am calificat, asa ca nu are rost sa discutam a cui e vina pentru golul primit. Sunt lucruri intime, de vestiar, care ma privesc doar pe mine si pe jucatorii mei. Nu comentez golul primit. La un astfel de sut se poate intampla orice. Madeira a avut cateva bune ocazii, in urma unor faze fixe, si pana la urma am luat gol dintr-o lovitura libera", a spus R. Lucescu. De partea cealalta, Carlos Brito a declarat ca si-ar fi dorit ca Nacional sa fi obtinut macar un rezultat de egalitate. "Imi pare rau. Daca tot am fost eliminati, cel putin sa fi invins sau sa nu fi pierdut jocul", a spus Brito, care considera ca "meciul a fost decis de golul egalizator". "Dupa acest 1-1, echipa mea nu si-a mai revenit. Imi pare rau ca am pierdut. Consider ca Rapid a stiut sa administreze mai bine jocul, deoarece nu am reusit sa avem posesia balonului cat ne-am fi dorit", a mentionat Brito.
Copos se ia de Dinamo
Ionut Rada, cel care a marcat golul care a deschis drumul spre calificare, a spus: "Nu m-am gandit ca voi da gol, mai ales pentru ca fundasii inscriu mai greu. Nu conteaza insa ca am marcat eu, ci ca a castigat echipa! A fost un meci greu, am primit golul destul de repede, dar apoi ne-am revenit si, fiind mai pregatiti fizic, am intors rezultatul". Rada a precizat ca dedica reusita familiei sale si suporterilor rapidisti. Fundasul giulestean a mai spus ca "Rapid poate depasi performanta din sezonul trecut, cand a ajuns in sferturile de finala, unde a pierdut in fata Stelei. "Fotbalul romanesc este in crestere si avem puterea sa depasim performanta de anul trecut din Cupa UEFA", a declarat Rada. Actionarul majoritar al Rapidului, George Copos, era fericit la finalul partidei cu Nacional. Copos s-a declarat multumit de calificare, dar n-a uitat nici derby-ul de maine cu Dinamo. "Am invins o echipa din Portugalia, tara cu care ne luptam in clasamentul coeficientilor UEFA. Succesul nostru e mai important decat cel al lui Dinamo, care a eliminat o echipa careia nu-i stiu nici numele. Sunt fericit!", a spus Copos. (MIG)
NACIONAL - RAPID 1-2 (1-0, 1-0) d.p.
Au marcat: JULIANO (29) / I. RADA (92), BURDUJAN (102).
Stadion: "Dos Barreiros", Funchal; spectatori: 5000.
NACIONAL: Benaglio - Vitor, Avalos, Ricardo, Alonso - Amaro, Chainho (104 Cleber) - Adriano (67 Basto), Rodrigo (69 Cassio), Juliano - Cilikov. Antrenor: C. Brito.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, C. Lazar, N. Grigore (98 Maldarasanu), Art. Karamian - Buga, Zicu (56 Griffiths) - V. Moldovan (70 Burdujan). Antrenor: R. Lucescu.
Cartonase galbene: Amaro (2), Cilikov (29), Chainho (63), Vitor (83), Juliano (87) / D. Coman (27), N. Grigore (95), Burdujan (117).
Cartonas rosu: Basto (93).
Au arbitrat: Z. Szabo - R. Kispal, P. Hegyi (toti din Ungaria).
In tur: Rapid - Nacional 1-0.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.