Austriecii vor Electroputere
Holdingul austriac A-TEC Industries si-a exprimat intentia de a cumpara actiunile societatii Electroputere Craiova, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Po
Austriecii vor Electroputere
Holdingul austriac A-TEC Industries si-a exprimat intentia de a cumpara actiunile societatii Electroputere Craiova, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit institutiei, insa, austriecii au conditionat preluarea Electroputere de rezolvarea problemei legata de datoriile de 30 de milioane de euro pe care firma le are catre stat. "Conducerea AVAS va analiza posibilitatile de solutionare a acestei probleme. Societatea lucreaza la circa 20-30% din capacitate si are nevoie de un program de restructurare si de o infuzie de capital. Investitorii austrieci au apreciat ca personalul este supradimensionat, la Electroputere fiind angajati 3000 de oameni", se precizeaza in comunicatul AVAS. Presedintele institutiei, Razvan Orasanu, va vizita astazi societatea Electroputere in vederea definitivarii strategiei de privatizare a societatii. Guvernul a decis, recent, modificarea strategiei de privatizare a societatii craiovene. Potrivit lui Orasanu in prezent sunt analizate mai multe variante, respectiv fie divizarea societatii si vanzarea ulterioara, fie vanzarea activelor in contul datoriilor istorice. (A.G.C.)
UREX vanduta
UREX Rovinari va intra de saptamana viitoare in proprietatea Uzinei Mecanice Rovinari, dupa ce UMR a platit ieri suma de 12,5 milioane de lei noi, a declarat reprezentantul administratorului judiciar al uzinei de reparatii, Mariana Somnea, citata de Mediafax. Somnea a precizat ca suma respectiva provine in mare parte dintr-un credit luat de la o banca. UREX a intrat in faliment anul trecut, fiind scoasa la vanzare de peste 10 ori pentru a fi vanduta la suma de 12,5 milioane de lei. Urex a intrat in faliment dupa ce a fost patronata mai multi ani de omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan. Societatea Uzina Mecanica Rovinari (UMR), infiintata la jumatatea anului trecut de fostii directori ai intreprinderii Urex Rovinari, a castigat, in 5 februarie, licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar al Urex, pentru 12,5 milioane de lei (circa 3,5 milioane de euro). UREX are ca obiect de activitate constructiile metalice, montajele miniere in subteran si la suprafata minelor. Societatea a fost infiintata in anul 1997, prin desprinderea din fosta Regie a Lignitului, si a fost preluata, in anul 1999, de Alexandru Crisan, patronul grupului Alexander. (A.G.C.)
Managerii Petrom la scoala
Un numar de 200 de manageri si potentiali manageri ai Petrom vor participa la cursuri de instruire in diferite domenii, la sfarsitul carora sa aiba o noua viziune de conducere, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere. Ei vor participa la sesiuni de instruire care le vor oferi o intelegere mai buna a rolului managementului in atingerea obiectivelor de dezvoltare a companiei, se mai arata in comunicat. "Aceasta initiativa a aparut ca urmare a necesitatii implementarii unui sistem de valori bine definit in cadrul companiei", a declarat director general executiv al Petrom, Gheorghe Constantinescu. Cursurile sunt structurate pe trei segmente importante, respectiv organizatie, strategie si cultura. Pachetul majoritar de actiuni Petrom este detinut de grupul austriac OMV. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.