Cancerul, bolile cardiovasculare, depresia, obezitatea... Sunt o parte dintre afectiunile care pot fi lecuite cu un tratament placut, ieftin, cu mod de administrare rapid, numit simplu ""sex"". Actul sexual repetat cel putin de trei ori pe

Cancerul, bolile cardiovasculare, depresia, obezitatea... Sunt o parte dintre afectiunile care pot fi lecuite cu un tratament placut, ieftin, cu mod de administrare rapid, numit simplu ""sex"".

Actul sexual repetat cel putin de trei ori pe saptamana contribuie la reducerea cu 15% a riscului de cancer al prostatei. Iata o veste formidabila, in conditiile in care aceasta forma de neoplasm este pe locul intai in topul deceselor provocate la nivelul populatiei masculine. Ultimele studii citate de reviste prestigioase sustin ca necazurile provocate de tulburarile de erectie se reduc de la 25% pana la 45% in cazul barbatilor cu activitate sexuala constanta. Dar si femeile au beneficii de pe urma unei activitati sexuale periodice. Astfel, sfatul dat de specialisti femeilor este sa faca sex pentru a fi mai protejate in fata pericolului reprezentat de cancerul sanului, despre care toata lumea stie ca face ravagii la ora actuala. De asemenea, daca mai era nevoie de argumente stiintifice, amorul pare sa fie cel mai eficient antidepresiv: alunga melancolia prelungita, stimuleaza gandirea pozitiva si nu prezinta nici unul dintre efectele secundare proprii oricarui medicament. Si beneficiile sexului nu se termina aici. Si barbatii, si femeile care nu pun pe planul al doilea sexul se prezinta mult mai bine la capitolul boli cardiovasculare. Studiile insista asupra influentelor pozitive ale sexului asupra ameliorarii circulatiei sangvine, a echilibrarii nivelului colesterolului si a tensiunii arteriale. Numerosi specialisti pun in directa legatura activitatea sexuala cu mentinerea greutatii normale a corpului, aspect valabil si la barbati, si la femei. Nu intamplator, sexul a fost definit ca fiind cel mai complex si mai benefic sport, recomandat pentru mentinerea in forma.

MESAGERI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.