Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu (foto) a recunoscut ieri ca, impreuna cu premierul Tariceanu, Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur si Decebal Traian Remes, s-a intalnit in taina cu presedintele Traian Basescu, in cursul saptamanii trecute. El a sust
Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu (foto) a recunoscut ieri ca, impreuna cu premierul Tariceanu, Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur si Decebal Traian Remes, s-a intalnit in taina cu presedintele Traian Basescu, in cursul saptamanii trecute. El a sustinut insa ca intrevederea cu seful statului n-a reprezentat deloc o "negociere" si nici pe departe "o incercare de a face pace". "Nimeni n-a cerut altceva celuilalt", a insistat Crin Antonescu, etichetand discutia drept "neoficiala". La randul lui, un alt protagonist al intalnirii, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti s-a grabit sa afirme ca "intre PNL si Traian Basescu nu mai este nici o legatura", refuzind sa confirme intrevederea pe care ar fi avut-o, saptamana trecuta, alaturi de alti patru liberali, cu seful statului. "In nici un caz PNL nu va cere pace lui Basescu, pentru ca nu este vorba de pace sau razboi. Intre PNL si Basescu nu mai este nici o legatura", a afirmat Hasotti, alegand sa se supuna legii tacerii.
Parerea lui Orban
Presedintele PNL Bucuresti Ludovic Orban a afirmat intr-o emisiune televizata ca nu a mers la intalnirea pe care presedintele Traian Basescu a avut-o cu cinci lideri liberali la Vila Lac 3 din cauza ca, in opinia sa, orice discutie cu seful statului este "inutila". Indiferent ce intelegere faci cu Traian Basescu, nu trece nici macar o zi si Traian Basescu incalca intelegerea pe care a facut-o cu tine", si-a motivat Orban dezinteresul fata de subiectele abordate la intalnire.
"Dovada clara" a celor afirmate este data, a potrivit lui Orban, de faptul ca la cateva zile dupa intalnire, in loc sa se consulte cu cei care "l-au adus in pozitia de presedinte" pentru nominalizarea la cele doua servicii secrete, Basescu a ales sa discute cu principalul adversar politic, PSD. "Dupa ce, un an si jumatate, i-a tinut in functie pe toti oamenii de casa ai lui Ion Iliescu, Basescu a nominalizat in fruntea principalului serviciu de informatii din Romania un pesedist. Nu cred ca de aceea au votat, in 2004, oamenii cu noi, ca sa punem in functii pesedisti", a spus Orban, amintind ca exista si o decizie a conducerii Aliantei DA de a nu sustine nici un social-democrat.
Liderul liberal a afirmat ca presedintele nu a urmarit, solicitand intalnirea, decat sa "diminueze forta ofensiva a luarilor de pozitie ale PNL si sa mai prosteasca inca o data unii oameni din conducerea liberalilor, care au naivitatea sa-si imagineze ca Traian Basescu se poate schimba". (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.