Rapid infrunta asta-seara, la Funchal, mai mult oboseala acumulata in cele aproape noua ore petrecute pe drum (sapte ore de zbor plus escala de la Barcelona) decat pe Nacional Madeira, in mansa a doua din turul I al Cupei UEFA (ora locala 20, ora Rom
Rapid infrunta asta-seara, la Funchal, mai mult oboseala acumulata in cele aproape noua ore petrecute pe drum (sapte ore de zbor plus escala de la Barcelona) decat pe Nacional Madeira, in mansa a doua din turul I al Cupei UEFA (ora locala 20, ora Romaniei: 22 - in direct la Prima TV). Giulestenii au ajuns aproape epuizati la Funchal, capitala Madeirei, o insula aflata la 600 km vest de coasta Marocului, in Oceanul Atlantic, astfel incat antrenorul Razvan Lucescu avea de gand sa nu-i forteze prea mult pe jucatori aseara, la antrenamentul oficial de la "Dos Barreiros". Despre meciul de diseara, Lucescu a spus: "Va fi o disputa pe viata si pe moarte! Ar fi extraordinar pentru Rapid sa ajunga pentru a doua oara consecutiv in grupele Cupei UEFA. Avem avantajul acelui 1-0 de la Bucuresti, insa vom juca si aici la victorie. Rapid nu stie sa joace defensiv". Antrenorul giulestean nu stia inca daca il va folosi pe Ionut Mazilu, dupa ce atacantul adus de la Sportul pentru 1,5 milioane de euro a acuzat, dupa meciul de campionat cu FC Farul, dureri in acelasi loc in care a avut leziunile care au necesitat vizita sa la clinica Isokinetic din Bologna. Cel mai probabil, Mazilu va fi rezerva si va fi folosit doar daca va fi nevoie de el, in functie de rezultat, mai ales ca pentru Rapid urmeaza marele derby de duminica, din Liga I, cu Dinamo. "Sper sa nu fie nimic grav si sa pot juca", a spus Mazilu la plecarea spre Madeira. Altfel, George Copos, care a insotit delegatia giulesteana la Madeira, a declarat ca, dupa doi ani de politica, vrea sa revina langa echipa. Prima mutare a lui Copos ar putea fi cumpararea actiunilor detinute de Dan Ostahie si de Dan Fati, astfel incat, cu aproape 95% din club, sa poata decide de unul singur (in acest moment, conform statutului conceput de Jean Valvis, Copos avea nevoie de un cvorum de 85%). "Regret implicarea in politica, dar a venit momentul sa fiu aproape de Rapid", a spus Copos, care a tinut sa discute personal cu toti jucatorii inaintea partidei de diseara. In ceea ce priveste echipa portugheza, aceasta a castigat la finele saptamanii trecute pentru prima oara in campionat, dupa patru infrangeri consecutive. Madeira are insa in curte un scandal imens, dupa ce Baiano a fost exclus din lot, iar Bruno a fost amendat. Cei doi au fost reclamati de conducerea Hotelului Sofitel din Bucuresti, la care s-a cazat Nacional pentru meciul tur, pentru pagube provocate stabilimentului. "Jornal de Madeira" sustine ca jucatorii au comis fapte pe care conducerea clubului le-a considerat "foarte grave", chiar gruparea portugheza riscand sanctiuni din partea UEFA. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.