Romania a facut tot ceea ce trebuia ca sa intre in UE pe baza meritelor proprii si nu datorita faptului ca am fi avut proptele politice. Nu este un hatar care ni s-a facut, ci este o decizie luata pe baza progreselor pe care Romania le-a facut, pe ba
Romania a facut tot ceea ce trebuia ca sa intre in UE pe baza meritelor proprii si nu datorita faptului ca am fi avut proptele politice. Nu este un hatar care ni s-a facut, ci este o decizie luata pe baza progreselor pe care Romania le-a facut, pe baza angajamentelor pe care si le-a indeplinit. Prin urmare, vreau sa fiu foarte clar: nu intram pe usa din dos, intram cu fruntea sus in UE; este o realitate de care romanii pot sa fie mandri. (...) Performantele pe care le-am obtinut in ultimele 20 de luni imi dau convingerea ca vom putea sa continuam la fel si in viitor. (...) Am ambitia sa demonstram ca Romania poate sa depaseasca asteptarile si de aici incolo. Asa cum v-am spus, probabil acum 20 de luni as fi fost foarte prudent in a spune cum va arata viitorul Romaniei. Sigur, am incercat intotdeauna sa insuflu increderea necesara si sa dau ambitia necesara tuturor membrilor Cabinetului pentru a ne atinge scopurile, dar acum 20 de luni nu era atat de clar ca vom reusi aceasta performanta. (...) Romania este gata sa se implice in mod activ in consolidarea proiectului european si imi doresc ca sa fim nu doar beneficiari ai acestui proiect, dar si contributori. De asemenea, imi doresc foarte mult ca viitorul comisar european din partea Romaniei sa contribuie la crearea unei Comisii si mai puternice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.