Liberalii sunt mai suparati ca niciodata pe presedintele Basescu si pe "aliatii" democrati, majoritatea liderilor PNL luand in calcul si perspectiva retragerii de la guvernare. Aceasta declaratie a fost lansata recent de secretarul general al liberal
Liberalii sunt mai suparati ca niciodata pe presedintele Basescu si pe "aliatii" democrati, majoritatea liderilor PNL luand in calcul si perspectiva retragerii de la guvernare. Aceasta declaratie a fost lansata recent de secretarul general al liberalilor, Dan Motreanu, intr-o emisiune difuzata de Mix FM. El a insistat ca, date fiind nominalizarile pe care Basescu a gasit de cuviinta sa le faca pentru sefia SRI si SIE, "vocile critice in PNL la adresa presedintelui Basescu se vor accentua". Motreanu si-a manifestat convingerea ca majoritatea liderilor PNL vor sustine ideea iesirii de la guvernare deoarece, gestul presedintelui de a numi un pesedist la carma SRI, indica un posibil joc politic dupa ianuarie 2007. "Categoric, cei mai multi vor sustine in cele din urma iesirea de la guvernare pentru ca se pare ca aceasta numire (senatorul PSD George Maior la SRI n.r.) poate face parte dintr-un posibil joc dupa 1 ianuarie 2007. Joc in care PNL sa nu se mai regaseasca", a insistat deputatul PNL, facand trimitere la un eventual proiect politic PD-PSD, coordonat de la Cotroceni. "Totul pare un joc anti-PNL care arata ca PD se poate dispensa de PNL sau poate fi un avertisment ca doreste o colaborare cu noi doar daca am fi un partid de <<yes-meni>>", a explicat Dan Motreanu. "Cred ca am fi acceptat decizia ca Opozitia sa aiba SRI, daca am fi fost consultati", a apreciat el, acuzand faptul ca Basescu a negociat cu PSD si nu cu reprezentantii PNL. El a mai adaugat ca, sambata, la Cluj, cu ocazia Delegatiei Permanente a partidului, se va decide daca parlamentarii liberali vor vota numirea lui George Maior si a lui Claudiu Saftoiu in fruntea SRI si SIE. "Va fi o furtuna in PNL, iar rezultatul va tine de atitudinea lui Calin Popescu Tariceanu la Delegatia de sambata", a concluzionat Dan Motreanu.
Sedinta pedepselor
De altfel, intrunirea de sambata a liberalilor va avea o ordine de zi mai mult decat incarcata.
Posibila excludere a "rebelilor" Theodor Stolojan si Valeriu Stoica va fi o tema pe care liderii PNL o vor incerca s-o transeze. Surse liberale ne-au declarat ca sanctionarea lui Stolojan este conditionata de unii lideri PNL de aplicarea unor masuri dure si in cazul omului de afaceri Dinu Patriciu.
De asemenea, eventuala sanctionare a deputatului Titu Ghiorghiof asupra caruia planeaza suspiciunea colaborarii cu Securitatea si posibila excludere a Ralucai Turcan si a lui Cristian Boureanu, reprezinta teme actuale pentru conducerea PNL. De asemenea, liberalii vor discuta si eventualitatea sanctionarii sefului Cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu.(R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.