Dosarul de coruptie al celor 18 vamesi de la Aeroportul ""Henri Coanda"" s-a transformat ieri intr-o adevarata incurcatura judiciara. Incercarea DNA de a-i mentine dupa gratii pe cei 17 inculpati retinuti, dar eliberati de instanta, a esuat. Aseara v

Dosarul de coruptie al celor 18 vamesi de la Aeroportul ""Henri Coanda"" s-a transformat ieri intr-o adevarata incurcatura judiciara. Incercarea DNA de a-i mentine dupa gratii pe cei 17 inculpati retinuti, dar eliberati de instanta, a esuat. Aseara vamesii erau liberi.

Tribunalul Bucuresti a hotarat ieri-dimineata, dupa zece ore de proces desfasurat in toiul noptii, ca cei 17 vamesi retinuti de procurorii anticoruptie pot fi cercetati in stare de libertate. Instanta a respins cererea DNA de arestare preventiva si a dispus in loc masura interdictiei de a parasi tara. Judecatorul a considerat ca vamesii nu reprezinta pericol pentru ordinea publica, desi joi dimineata acestia erau saltati de la serviciu cu un efectiv impresionat de mascati, demn de cei mai violenti infractori.
Cu toate ca erau liberi pe hartie, lucratorii vamali se mai aflau inca ieri-dimineata sub puterea retinerii dispuse de procurori. Asa ca au fost dusi la Directia Cercetari Penale, pentru a-si petrece in celula ultimele ore de incarcerare.
RECURSUL BUCLUCAS. Cum procurorul de sedinta nu declarase recurs impotriva eliberarii, parea ca lucrurile s-au calmat si ca o eventuala cale de atac a DNA va fi dezbatuta peste cateva zile. Asa ca, incepand cu ora 13:30, dupa cum le expirau ordonantele de retinere, vamesii au inceput sa fie eliberati. Cinci dintre ei au apucat sa iasa pe poarta arestului si au plecat acasa. Recursul DNA a ajuns insa in graba la Curtea de Apel, iar judecarea lui a fost fixata pentru ora 14:30. Asa se face ca din ""lotul"" de 17 retinuti, in acelasi dosar si pentru aceleasi fapte, cinci ajunsesera deja acasa, iar 12, mai ghinionisti, erau urcati in duba, tot incatusati, si dusi la instanta.
AMANARE. Cu chiu, cu vai, la ora 15:30, Curtea de Apel a inceput judecarea recursului declarat de procurori, avandu-i in sala pe aproape toti avocatii inculpatilor. Instanta a realizat insa ca, pe langa lipsa aparatorilor neanuntati despre recurs, mai avea o problema: judecatorii nu avusesera nici macar timp sa studieze dosarul. Completul a dispus astfel amanarea cauzei peste sase zile. Cei 12 ramasi inca sub puterea ordonantei au fost urcati iar in dube si dusi inapoi la Directia Cercetari Penale. Ei au fost intr-un final eliberati pe rand, in functie de ora la care le expirau ordonantele de retinere.

INGRIJORARE LA PRIMARIA CAPITALEI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.