Iliuta a fost spectatorul violentelor de la meciul Dinamo-Steaua. Cititi marturia lui despre cauzele violentelor din stadion si de pe strazi. www.jurnalul.ro este al tau. Spatiul acesta iti apartine. Spune-le, arata-le cititorilor ceea ce numai

Iliuta a fost spectatorul violentelor de la meciul Dinamo-Steaua. Cititi marturia lui despre cauzele violentelor din stadion si de pe strazi.

www.jurnalul.ro este al tau. Spatiul acesta iti apartine. Spune-le, arata-le cititorilor ceea ce numai tu ai vazut si ai auzit. Ce te-a deranjat, ce te-a oripilat, ce te-a fermecat. Intamplari din tara si din lume. Noi vom publica aici fotografiile si povestile tale. Asteptam relatarile tale la jurnalultau@jurnalul.ro.

1. Nici nu stiu cum sa incep ce vreau sa scriua€¦.as vrea doar sa
spun povestea meciului din seara de miercuria€¦ceea ce s-a intamplat in afara spatiului de joc. Inca tremur de nervi de frica de tot! As vrea sa se publice ce scriu aici, sa stie toata lumea ce s-a intamplat in seara asta acolo!

Totul era bun si frumos pana spre finalul meciului nu stiu minutul exact insa la un moment dat un suporter dinamovist a intrat cumva pe pista din jurul spatiului de joc si a luat un steag atarnat pe garduri de suporteri stelisti. Evident si era de asteptat ca suporteii stelist sa huiduie sa incerce sa il prinda pe acel suporter dinamovist. Jandarmi au reactionat si au inceput sa ii bata pe suporterii respectivi si tot evident ceilalti suporteri stelisti nu au stat degeaba. Curand au inceput sa arunce cu bucati de scaune, cu tzevi, cu pietre rupte din tribuna, cu ce era la indemanaa€¦era un haos general; suporterii au vrut sa intre spre teren peste jandarmi si au inceput sa rupa gardurile a€¦ Ce au gasit jandarmi bun de facuta€¦ sa pompeze gaz peste noia€¦ gaz care a facut toata lumea sa se intrebe ce incompetent a dat acel ordin cine poate face asa cevaa€¦ erau multe fete acolo, erau copii foarte multi, si ma refer la adolescenti. Ne usturau ochii, ne ustura nasul, plamanii ardeau toata lumea era inecata de gaz si cautau cea mai mica dara de oxigen!

A fost groaznic era lume acolo care lesina, chiar langa mine a cazut un baiat lesinata€¦altii incepusera sa se arunce in spatele tribunei de la aproape 3 metri doar sa scape sa nu mai simta acel gaz! Cum este posibil asa ceva cine a permis si cine a specificat doza de gaz care putea fi aruncat catre spectatoria€¦pur si simplu simteam ca murim gazatia€¦e un sentiment groaznic. Jandarmii aia stateau si pur si simplu radeau de efectul produsa€¦incredibil, incredibil! Cei care dadeau cu gaz erau oameni care habar nu aveau ce faceau!

Au tinut-o asa pana s-a terminat meciul dar deja nu mai interesa pe nimeni suporterii strigau a€¦""Opriti meciul"". Sunt suporteri care au facut poze la acei jandarmi, au facut poze la armamentul din dotare pareau carabine, pusti a€¦ cu care trageau cu gloantze de cauciuc. A fost un baiat care si-a luat chiar in fatza un astfel de glont si avea fatza plina de sange. Daa€¦.suporteri erau vinovati, dar nu se pot lua astfel de masuria€¦ incompetente; a€¦ striga lumeaa€¦ ""nu vedeti ca ne omorati, nenorocitilor, nu mai dati cu gaz"". Facand asta intaratau si mai tare lumeaa€¦ se ajunsese la o isterie generala in care lumea efectiv striga si se rafuia cu jandarmii pentru ca acestia sa nu mai dea cu gaza€¦


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.