Omul de afaceri Jean Valvis a facut publica lista primilor 33 de suporteri ai echipei giulestene carora le va ceda cate o actiune la SC FC Rapid SA din cele 540 ale sale, acestia fiind invitati sa vina la sediul companiei oficialului rapidist sa semn
Omul de afaceri Jean Valvis a facut publica lista primilor 33 de suporteri ai echipei giulestene carora le va ceda cate o actiune la SC FC Rapid SA din cele 540 ale sale, acestia fiind invitati sa vina la sediul companiei oficialului rapidist sa semneze actele de vanzare-cumparare. Primii fani din istoria fotbalului romanesc care vor deveni actionari la un club de fotbal au fost alesi de Valvis de pe forumul site-ului suporterilor rapidisti, "www.frz.ro", pe "criteriul seriozitatii". Acestia vor plati suma simbolica de 1 euro pe actiune sau 3,1 euro daca doresc sa plateasca mai mult decat George Copos (3 euro a platit principalul actionar al Rapidului pentru o actiune) si vor avea dreptul sa participe la toate Adunarile Generale ale SC FC Rapid SA si sa ceara explicatii conducerii executive asupra deciziilor luate. "Suporteri provenind din familii principale ale Rapidului, LSR, utilizatori activi ai forumului Forza Rapid precum si membrii distinsi si cu renume ai vietii intelectuale si artistice a Romaniei, toti rapidisti infocati, au acceptat propunerea mea de a deveni actionari activi in viata clubului", a declarat Valvis. Lista suporterilor - actionari, care nu contine numele reale ale fanilor, ci doar nick-name-urile acestora de pe forum, este urmatoarea: atletico, Baratki, Charlton, costa7mario, crisaxx, damaskin, dyamond, dynamite, eastmaster, Emiliano, foreverapid, Golanu', GrasuBerceni, kali, leasadragos, MaPaX, mario7dan, Pancone84, rApa, RAPIDgirl, romeo, seth, suporter_rapidist, Visiniu, vitman, Warrior, yyoan. Nick-urile altor sase fani nu au fost dezvaluite, Valvis respectandu-le dorinta de a ramane deocamdata in anonimat. Suporterii care locuiesc in provincie sau in strainatate vor primi in zilele urmatoare o corespondenta cu documentele si instructiunile aferente pentru a finaliza procesul de cumparare a actiunilor.
Copos a ramas fara replica
Valvis are pregatita si o a doua lista cu 30 de suporteri care urmeaza a fi ulterior comunicata.
Oficialul rapidist mentioneaza ca vanzarea actiunilor este neconditionata si ca nu a incercat prin aceasta metoda sa obtina sustinerea suporterilor in conflictul cu principalul actionar al FC Rapid, George Copos. "Dorim un Rapid european si asta nu inseamna o comunicare demagogica prin Internet, ci transparenta la club, audit financiar, cucerirea increderii sistemului financiar bancar - conditii absolute pentru obtinerea finantarii pentru modernizarea actualului stadion sau construirea altei arene - si organizarea departamentelor, mai ales angajarea unui directorul sportiv. Crearea unui nucleu de suporteri activi, bazat pe un model de succes existent deja in Spania, constituie singura garantie morala pentru transformarea Rapidului intr-un club european", a spus Valvis. Acesta sustine ca prezenta suporterilor in structura actionariatului reprezinta un garant pentru respectarea statutului SC FC Rapid SA. "Suporterii - actionari vor forma un corp de constiinta morala, ca o garantie de a evita arbitrariul, ca un garant pentru respectarea statutului FC Rapid SA si legile tarii privind organizarea si activitatea societatilor comerciale sportive", a adaugat Valvis, care detine 540 de actiuni la SC FC Rapid SA, reprezentand 0,00959 la suta din totalul actiunilor. De asemenea, omul de afaceri greco-elvetian mai detine 19,04762 la suta din AFC Rapid, societate care detine 82,49474% din SC FC Rapid SA. Copos a refuzat ieri sa comenteze initiativa lui Valvis. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.