Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat ieri ca patru din cele sase uniuni de creatori - membre ale Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori (ANUC) - au anuntat oficial ca vor cere CNSAS sa puna la dispozitie listele cu fostii
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat ieri ca patru din cele sase uniuni de creatori - membre ale Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori (ANUC) - au anuntat oficial ca vor cere CNSAS sa puna la dispozitie listele cu fostii colaboratori ai Securitatii din randul artistilor. Cele patru uniuni sunt: Uniunea Scriitorilor, UNITER, Uniunea Arhitectilor si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor. In opinia lui Adrian Iorgulescu, exista multe persoane care se opun la asa ceva si "incearca sa-si apere pielea". Ministrul Culturii a sustinut ca, pe langa cei care au colaborat cu fosta Securitate si care si-au tradat prietenul, colegul, vecinul, dand note informative, exista o categorie de oameni de cultura care au facut mai mult rau societatii romanesti. "Acestia sunt fostii culturnici, cei care scriau ode, faceau spectacole de gala, scriau cantece de masa <<conducatorului iubit>>. Ei au condus in Romania anilor comunismului atat la 'imbinarea spirituala' a acestei natii, cat si la dezvoltarea unui cult extraordinar al personalitatii dictatorului" - a apreciat Iorgulescu.
El a adaugat ca acesti oameni sunt cunoscuti opiniei publice, au publicat carti, au facut filme, au opere de arta, au lucrari muzicale. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.