La nici o zi de la anuntarea rezultatelor oficiale ale refendumului transnistrean proindependenta, organizat la sfarsitul saptamanii trecute in regiunea din stanga Nistrului, liderul regimului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, isi anuntase, ie
La nici o zi de la anuntarea rezultatelor oficiale ale refendumului transnistrean proindependenta, organizat la sfarsitul saptamanii trecute in regiunea din stanga Nistrului, liderul regimului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, isi anuntase, ieri, prezenta la Moscova, pentru consultari cu oficialitati ruse asupra votului favorabil alipirii de Rusia, transmite Rompres. Potrivit ITAR-TASS, Smirnov urma sa fie primit de reprezentanti ai Guvernului rus, dar si de deputati din cadrul Dumei de Stat. Autoritatile de la Washington s-au aliniat, ieri, pozitiei exprimate luni de Chisinau, alaturi de UE si OSCE, precizand ca nu recunosc referendumul desfasurat duminica in Transnistria. "Transnistria este parte a Republicii Moldova", afirma un comunicat al Departamentului de Stat al SUA, calificand manifestarea organizata duminica in regiunea din stanga Nistrului drept "o presiune a regimului transnistrean, o incercare a acestuia de a destabiliza situatia din Republica Moldova". "SUA sunt un prieten al Moldovei si al intregului ei popor, inclusiv al celor care locuiesc in Transnistria", conchid oficialii americani. Autoritatile de la Tiraspol au afirmat, luni, ca peste 97% din transnistreni au votat duminica in favoarea unirii cu Rusia, aminteste Rompres. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.