Consilierul primului-ministru pe probleme de Securitate, Marius Oprea, ii acuza pe senatorii opozitiei si pe cei ai PC ca "s-au coalizat in a apara Securitatea si structurile ei".
"Imi pare rau, dar imi este teama ca aceasta operatiune de deco
Consilierul primului-ministru pe probleme de Securitate, Marius Oprea, ii acuza pe senatorii opozitiei si pe cei ai PC ca "s-au coalizat in a apara Securitatea si structurile ei".
"Imi pare rau, dar imi este teama ca aceasta operatiune de deconspirare a Securitatii poate fi anulata prin asa cum vad dezbaterile in momentul de fata. Imi este teama ca Securitatea a mai castigat o batalie", a declarat, ieri, consilierul guvernamental Marius Oprea. El a adaugat ca, in momentul de fata, "singurul sprijin" pentru modificarea legii dupa care functioneaza CNSAS "il poate oferi presa, opinia publica, pentru ca politicienii din opozitie s-au coalizat in a apara Securitatea". Reactia lui Oprea vine ca urmare a faptului ca senatorii din Comisia juridica au amanat ieri, pentru a doua saptamana consecutiv, dezbaterea ordonantei de urgenta privind modificarea legii accesului la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica. Primele obiectii aduse de senatori au fost legate de un material de 18 pagini, emis de Guvern cu titlu de ordonanta de urgenta, in care se faceau mai multe rectificari la textul ordonantei aflate deja in lucru, la Senat.
Potrivit reprezentantilor Guvernului, rectificarile propuse se refera, in primul rand, la modificarea titlului ordonantei si la publicarea, in Monitorul Oficial, a numelui ofiterilor de Securitate deconspirati.
"Suntem sesizati cu un proiect de lege de modificare a Legii 187 din 1999. A trecut de Camera Deputatilor. Noi nu suntem sesizati cu dezbaterile din mass-media, cu dezbaterile din Consiliul Aliantei", a afirmat senatorul Doru Ioan Taracila (PSD). In plus, reprezentantul PC in Comisia juridica, senatorul Gavrila Vasilescu, a aratat ca, "indiferent" cine este autorul materialului de 18 pagini, este nevoie de o pauza, pentru ca documentul sa fie consultat de catre senatori. Oprea nu a exclus posibilitatea ca Guvernul sa vina cu un nou act normativ in acest domeniu. "Nu putem lasa lucrurile asa. Daca ne integram in UE cu Securitatea in frunte, am pierdut partida", a mai spus Oprea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.