Conservatorii au sustinut ieri ca, in sedinta Coalitiei de luni, nu s-a pus problema "eliminarii pur si simplu" a sintagmei de "politie politica" din legea de functionarea a CNSAS, ci stabilirea unor criterii care sa inlocuiasca aceasta notiune. Vic
Conservatorii au sustinut ieri ca, in sedinta Coalitiei de luni, nu s-a pus problema "eliminarii pur si simplu" a sintagmei de "politie politica" din legea de functionarea a CNSAS, ci stabilirea unor criterii care sa inlocuiasca aceasta notiune. Vicepresedintele PC, Sabin Cutas, a aratat ca astfel de criterii ar putea fi: existenta unui angajament semnat cu Securitatea, o victima sau mai multe care au avut de suferit din cauza persoanei cu angajament, precum si dovada existentei unei remuneratii de pe urma colaborarii cu Securitatea. Tot ieri, presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu, a subliniat ca partidul sau este de acord cu deconspirarea ofiterilor de securitate, cu publicarea tuturor numelor, dosarelor si functiilor celor din Directia I si a VI-a care s-a ocupat de represiune in perioada comunista. Insa, a precizat Voiculescu, PC nu va fi niciodata de acord cu publicarea numelor ofiterilor care au lucrat in contraspionaj, pentru ca acestia "au lucrat pentru interesele sigurantei nationale". Liderul PC a venit ieri si cu o noua propunere, clocita in Biroul Politic al partidului: membrii CNSAS sa provina din randurile victimelor politiei politice, iar Parlamentul sa faca aceste numiri pe baza CV-urilor primite de la cei care su suferit din cauza Securitatii. "Nimeni nu e mai indreptatit sa judece decat victima. Altfel, numiti de Parlament, de societatea civila, creeaza arbitrariul", a subliniat Voiculescu. El a aratat ca, prin alegerea de catre Parlament a unui astfel de Colegiu al victimelor, "nu vom mai avea de-a face cu ingerinte politice". (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.