Schimbul de amabilitati dintre Cozmin Gusa si Vadim Tudor s-a transformat in razboi dupa ce, ieri, presedintele PIN a anuntat ca il da in judecata pe peremist si ii cere daune morale de doua miliarde lei vechi. Avocatul lui Gusa este nimeni altul
Schimbul de amabilitati dintre Cozmin Gusa si Vadim Tudor s-a transformat in razboi dupa ce, ieri, presedintele PIN a anuntat ca il da in judecata pe peremist si ii cere daune morale de doua miliarde lei vechi. Avocatul lui Gusa este nimeni altul decat Victor Ponta, tanara speranta a PSD spunand ca detine mandat de la partid pentru aceasta noua misiune. Incorigibil de fel, Tribunul a iesit cu viteza luminii la rampa si, vaicarindu-se ca Gusa l-a calomniat, a anuntat ca-l da in judecata, la randul sau, pe liderul PIN. Inocentul Vadim nu a uitat sa recidiveze si la capitolul calomnie numindu-i pe Gusa si pe Ponta ba "limbrici", ba "liliputani", sau chiar "paduchi". Tribunul n-a ramas corijent nici la proba scenarii fanteziste, perorand ca cei doi sunt agenti acoperiti ai SRI, scosi in fata de presedintele Basescu si de afaceristul Sorin Ovidiu Vantu. Pozand in victima, Vadim a sustinut ca insultele si calomniile din "Tricolorul" si "Romania Mare" sunt niste pamflete nevinovate. Confundand Parlamentul cu sediul de partid, Vadim si-a adus la conferinta o adevarata liota de parlamentari PRM care au gasit de cuviinta sa se ridice in picioare la aparitia sa, sa aplaude si sa aclame la noile sale matrapazlacuri verbale. La finalul circului, Vadim a amintit ca, desi a purtat meciuri in instanta cu adversari puternici, ca ex-presedintii Ion Iliescu si Emil Constantinescu, nimeni n-a reusit sa-l dovedeasca. Luand act de noile pozne ale Tribunului, Gusa a anuntat ca-l va da din nou in judecata.
Comportament "la limita politicii"
Liderul PIN Cozmin Gusa a anuntat ieri ca il va actiona in judecata pe seful peremistilor, Vadim Tudor, pentru calomnie, avocatul sau urmand sa fie deputatul PSD Victor Ponta, care s-a grabit sa precizeze ca are acceptul partidului pentru acest demers. "Din punct de vedere politic, acestia (n.r. colegii de partid) nu au absolut nici un fel de problema cu actiunea mea", a subliniat tanarul pesedist, sustinand ca dimpotriva, si liderii social-democrati asteapta un verdict impotriva sefului PRM, care i-a atacat in mod repetat de-a lungul timpului. Potrivit lui Ponta, actionarea lui Vadim in judecata se doreste a fi si un semnal politic ca "generatia noua de politicieni nu mai accepta depasirea limitelor democratiei". Mai mult, el a aratat ca se simte obligat moral sa impinga genul de comportament al Tribunului "la limita politicii". Ponta a precizat ca va depune maine, la Judecatoria Sectorului 3, o plangere civila delictuala, prin care va cere daune in valoare de doua miliarde lei vechi. In plus, noul avocat al lui Gusa va cere ca Vadim sa nu mai aduca public injurii la adresa liderului PIN, sa acorde acestuia dreptul la replica, sa dezminta informatiile calomniatoare la adresa lui si sa prezinte public scuze. Insa, pana si Ponta s-a aratat sceptic in privinta rezultatului acestor din urma solicitari. La randul sau, Cozmin Gusa a aratat ca, pentru a-l da in judecata pe Vadim, merita sa plateasca taxa de timbru, in valoare de zeci de milioane lei vechi. El a explicat ca nu ar fi recurs la aceasta actiune daca nu ar fi fost intrebat in emisiuni televizate pe marginea acuzatiilor de "tigan" si "agent KGB" aduse "de un lider de partid parlamentar, care nu a patit niciodata nimic".
Scenarii vadimiste
In replica, Vadim a iesit la rampa si, in maniera-i specifica, i-a porcait cum i-a venit la gura pe Gusa, Ponta si Sandru. Colac peste pupaza, Tribunul a anuntat teatral ca il va actiona si el in judecata pe presedintele PIN, motivand ca Gusa l-a "insultat". In rest, improscarile proferate de Vadim ieri ar putea constitui materialul unui nou proces de calomnie. El a dat curs unor noi scenarii care au starnit rasul reprezentantilor mass-media. Pentru Tribun, Gusa e ba agent KGB, ba omul impins in fata de SRI. In incercarea de a deveni credibil, el a invocat o poveste pe care i-ar fi spus-o seful conservatorilor, Dan Voiculescu. Dom' Profesor l-ar fi intrebat pe ex-premierul Adrian Nastase ce este cu "acest Gusa", pesedistul dezvaluind ca tanarul i-a fost prezentat si propus de catre SRI. Cu toate acestea, Voiculescu a dezmintit ca i-a spus lui Vadim asa ceva si a catalogat declaratia peremistului drept "gratuita". Vadim a mai sustinut ca Gusa intentioneaza sa faca parte dintr-un partid prezidential, pe care Traian Basescu urmeaza sa-l construiasca in viitorul apropiat. Pe de alta parte, seful peremistilor l-a atacat si pe Sorin Ovidiu Vantu care, "in loc sa fie la puscarie, unde a mai fost odata, in anii '80", si-a facut "cu bani negri un trust de presa, pe care l-a pus la dispozitia actualei puteri". Tribunul a mai perorat, fara a aduce nici un argument, ca Vantu si Basescu si-ar fi dat mana pentru a-l distruge, avand in vedere importanta politica de care se bucura. In urma prestantei lui Vadim, presedintele PIN a decis sa-i mai intenteze un proces, ca urmare a noilor declaratii, sperand sa isi poata finanta campania pentru prezidentialele din 2009 cu banii acestuia.
Pesedistii enervati de micul Titulescu
PSD a negat imediat ca Victor Ponta ar avea acceptul partidului in actiunea indreptata impotriva liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a spus ca Victor Ponta nu are nici o legatura cu partidul in calitatea sa de avocat al presedintelui PIN si ca actioneaza in nume personal in acest demers. Purtatorul de cuvant al deputatilor PSD Cristian Diaconescu a declarat, citat de Mediafax, ca Ponta nu avea acceptul partidului pentru a pleda impotriva lui Vadim Tudor. "Ponta a facut o gafa enorma. El nu are nicidecum acceptul partidului pentru a pleda in instanta impotriva liderului PRM. Victor Ponta vrea neaparat sa fie in fiecare zi la televizor. Conducerea PSD si-a dat acceptul ca el sa isi exercite profesia de avocat, si atat", a declarat deputatul PSD. Ulterior, el a revenit si a sustinut ca este dreptul lui Victor Ponta de a-l apara intr-un proces pe liderul PIN. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.