Cele patru partide ale Coalitiei guvernamentale au hotarat cu mare greutate, la sedinta de acum doua zile, sa modifice legea CNSAS, astfel incat sa fie eliminata sintagma de "politie politica" din textul legii Ticu. Astfel dupa sedinta coalitiei, lid
Cele patru partide ale Coalitiei guvernamentale au hotarat cu mare greutate, la sedinta de acum doua zile, sa modifice legea CNSAS, astfel incat sa fie eliminata sintagma de "politie politica" din textul legii Ticu. Astfel dupa sedinta coalitiei, liderul democratilor, Emil Boc, a spus ca s-a hotarat eliminarea sintagmei "politie politica" din lege si formarea unui "comitet de lucru" (in care sa fie reprezentate toate partidele) care sa aduca amendamente actului normativ. Boc a mai spus ca partidele Coalitiei au fost de acord cu publicarea dosarelor de Securitate pe Internet, fara sa existe sanctiuni pentru ce care nu vor dori sa le faca publice. "Este doar o recomandare politica. Nu poate fi o obligatie juridica, dar poate fi o obligatie politica", a explicat Boc inutilitatea deciziei. Potrivit unor surse din cadrul PNL, in timpul sedintei Aliantei si ulterior, la intalnirea din coalitie, democratii si liberalii s-au certat pe tema modificarii legii Ticu, liderul PD Emil Boc sustinand sus si tare ca sintagma "politie politica" nu trebuie eliminata, pentru ca trebuie facuta distinctia dintre securistul "de bine" si cel "de rau". Mai mult, Boc nu a vrut sa accepte initial nici ideea publicarii pe internet a dosarelor politicienilor, argumentand ca nu este corect sa obligi pe cineva sa-si afiseze detaliile legate de viata intima. Aceleasi surse ne-au spus ca Boc s-a declarat si impotriva desecretizarii arhivelor PCR. "Nu trebuie sa desecretizam chiar totul. Ar fi o pierdere de timp!", si-ar fi dat cu parerea Boc, potrivit surselor citate. Si tot democratii au propus in Alianta infiintarea unei comisii la nivel parlamentar pentru modificari la Legea Ticu, idee care i-a enervat pe liberali. "Atunci cand nu vrei sa faci nimic, faci repede o comisie, care ingroapa subiectul", ar fi reprosat liberalii, iar ideea a fost abandonata. (C.E./R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.