In ciuda super-masurilor de siguranta din capitala SUA, un barbat inarmat a alergat trei etaje, printr-o cladire a Capitoliului, fiind prins, in cele din urma, de fortele de ordine. Individul, identificat drept Carlos Greene, in varsta de 20 de ani,
In ciuda super-masurilor de siguranta din capitala SUA, un barbat inarmat a alergat trei etaje, printr-o cladire a Capitoliului, fiind prins, in cele din urma, de fortele de ordine. Individul, identificat drept Carlos Greene, in varsta de 20 de ani, din statul Maryland, a reusit sa patrunda in curtea Congresului (legislativul SUA), la bordul unui automobil sport. A oprit in fata noului Centru pentru vizitatori, ce urmeaza sa fie inaugurat anul viitor - a urcat scarile cladirii si a intrat printr-o usa de serviciu de la etajul al treilea. Greene a reusit sa ajunga pana la subsol, in partea opusa a imobilului. Fortele de politie l-au retinut in fata unui birou de distribuire a steagurilor pe care legislatorii le ofera cadou alegatorilor. Tanarul avea asupra sa un pistol incarcat, pe care nu l-a indreptat insa impotriva politistilor. Nu s-au inregistrat victime. Intrusul parea sa se afle sub influenta unor narcotice, fiind, de altfel, si in posesia unei doze de cocaina. Conform autoritatilor, dupa arestare, Greene ar fi suferit un atac si ar fi fost transportat la un spital din Washington. "Era instabil; se pare ca avea impresia ca era urmarit de diavol sau de demoni", a explicat un ofiter de politie. Incursiunea lui Greene este considerata cel mai grav incident inregistrat la Capitoliu, dupa atacul comis in 1998 de un bolnav psihic, care a impuscat mortal doi agenti de politie. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.