Autoturismele care vor fi lasate in zonele de securitate, in perioada Sommet-ului Francofoniei, vor fi mutate, din "ratiuni de securitate", cu ajutorul utilajelor puse la dispozitie de Primaria Capitalei. Potrivit Inspectoratului General al Politiei,
Autoturismele care vor fi lasate in zonele de securitate, in perioada Sommet-ului Francofoniei, vor fi mutate, din "ratiuni de securitate", cu ajutorul utilajelor puse la dispozitie de Primaria Capitalei. Potrivit Inspectoratului General al Politiei, incepand de astazi agentii de politie rutiera vor aplica fluturasi de avertizare pentru autovehiculele stationate in zonele cu restrictii, iar pentru prevenirea reclamatiilor privind disparitia masinilor stationate in aceste zone, Primaria Municipiului Bucuresti va instiinta Serviciul Furturi Auto al Politiei Capitalei despre fiecare vehicul ridicat, comunicand totodata si locul unde acesta a fost depozitat. Persoanele care se vor afla intr-o situatie de acest gen vor putea suna la numarul 9544 - "Telefonul participantului la trafic" - pus la dispozitie de catre Brigada Politiei Rutiere, pentru a primi informatiile necesare legate de propriul autoturism. "Astfel de masuri nu trebuie interpretate ca un abuz al structurilor de ordine si siguranta publica, fiind frecvent aplicate in plan international, pentru a asigura desfasurarea in conditii de deplina securitate a evenimentelor de aceasta anvergura", precizeaza IGP.
Agenti de politie si trupe speciale de interventie
In perioada Sommet-ului, peste o mie de ofiteri si agenti vor participa "la mentinerea unui climat de liniste si siguranta". Aproximativ 600 de agenti de la Politia Rutiera din Bucuresti si alte judete ale tarii vor asigura fluenta traficului rutier si pietonal, vor insoti coloanele oficiale. De asemenea, peste 400 de politisti din structurile Politiei de Ordine Publica vor asigura ordinea si linistea publica, pe traseele de deplasare a coloanelor oficiale, in zonele institutiilor publice si a obiectivelor diplomatice. Totodata, pentru desfasurarea in conditii de deplina siguranta a Reuniunii vor participa si politisti din cadrul structurilor de Investigatii Criminale, Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale, Serviciului Pirotehnic, Politiei Transporturi.
Politistii de proximitate intra in actiune
Politistii de proximitate din zonele de deplasare a coloanelor oficiale, din Sectoarele 1, 3 si 5, vor contacta asociatiile de proprietari din imobilele situate pe aceste trasee, informand presedintii si administratorii cu privire la masurile ce trebuie luate pentru securizarea cladirilor, in special a teraselor, in vederea prevenirii unor incidente. Totodata, vor fi purtate discutii cu cei care locuiesc in zonele limitrofe, pentru a-i informa cu privire la eveniment. Acestia vor fi sfatuiti sa anunte imediat Politia, prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, daca vor observa persoane suspecte, in locuri si la ore nepotrivite, persoane care au asupra lor bagaje voluminoase sau alte obiecte ce ar putea reprezenta un potential pericol pentru desfasurarea in bune conditii a evenimentului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.