Padurile nationalizate in timpul regimului comunist, care au apartinut Fondului Bisericesc Ortodox Roman (FBOR), aflat sub controlul Mitropoliei Bucovinei, ar putea fi, in sfarsit, retrocedate, o comisie formata din experti juristi ai Guvernului si a
Padurile nationalizate in timpul regimului comunist, care au apartinut Fondului Bisericesc Ortodox Roman (FBOR), aflat sub controlul Mitropoliei Bucovinei, ar putea fi, in sfarsit, retrocedate, o comisie formata din experti juristi ai Guvernului si ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor analizand solutiile care pot conduce la rezolvarea acestei probleme. "Expertii lucreaza deja pe variante concrete, pentru identificarea celei mai adecvate, conform normelor legale in vigoare", a anuntat ieri Palatul Victoria, dupa o intrevedere a premierului Calin Popescu Tariceanu cu Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen.
Una dintre variantele avansate de experti vizeaza promovarea de catre Guvern a unui act normativ, cu putere de lege, prin care sa fie reactivat vechiul FBOR din Bucovina, desfiintat ilegal in anul 1948. Prima intalnire la nivel de experti s-a desfasurat ieri la Palatul Victoria, la ea participand inclusiv ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe. Fondurile pe care Biserica le va obtine din exploatarea padurior dupa retrocedare vor fi utilizate pentru ajutorarea persoanelor nevoiase, a saracilor, a precizat IPS Pimen. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.