Studentii vor cere, astazi, reprezentantilor Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) majorarea burselor peste 300 de lei, mentinerea subventiei pentru camine si cantine la valoarea de 98 de lei si bonuri de masa pentru studentii bugetari de 100 d
Studentii vor cere, astazi, reprezentantilor Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) majorarea burselor peste 300 de lei, mentinerea subventiei pentru camine si cantine la valoarea de 98 de lei si bonuri de masa pentru studentii bugetari de 100 de lei, in caz contrar amenintand cu proteste. Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), se va intalni, astazi dupa-amiaza, cu reprezentantii MEdC pentru negocieri pe baza cererilor formulate saptamana trecuta de UNSR. Studentii se declara nemultumiti de valoarea actuala a burselor studentesti, din cauza cuantumului mic acordat de MEdC, foarte multi dintre ei fiind nevoiti sa se angajeze pentru a se intretine pe perioada studiilor, salariul minim obtinut fiind de cel putin trei ori mai mare decat valoarea actuala a bursei.
Conform legii, criteriile generale de acordare a burselor se stabilesc de Ministerul Educatiei, in colaborare cu Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social se stabilesc anual, in consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare si in senatele universitare, in limitele fondurilor repartizate si in raport cu integralitatea efectuarii de catre elevi si studenti a activitatilor scolare si universitare. Bursele de care beneficiaza elevii si studentii sunt indexabile. Cuantumul minim al bursei studentilor trebuie sa acopere cheltuielile de cazare si de masa. UNSR isi mentine pozitia de a incepe anul universitar 2006-2007 prin proteste sau chiar greva generala in cazul in care, pana in 25 septembrie, revendicarile studentilor nu vor solutionate de catre Guvern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.