Experti ai Serviciului Federal Rus de Securitate, FSB, au analizat Giulgiul din Torino si au ajuns la concluzia ca, intr-adevar, acesta are intiparita pe el imaginea unui barbat crucificat cu acelasi rani pe care le-ar fi putut avea Iisus Hristos, re
Experti ai Serviciului Federal Rus de Securitate, FSB, au analizat Giulgiul din Torino si au ajuns la concluzia ca, intr-adevar, acesta are intiparita pe el imaginea unui barbat crucificat cu acelasi rani pe care le-ar fi putut avea Iisus Hristos, relateaza site-ul rusesc Mosnews.
Criminalisti din cadrul FSB au supus giulgiul, despre care se crede ca ar fi vesmantul in care a fost inmormantat Hristos, unui numar de experimente, menite sa stabileasca vechimea si apartenenta acestuia. Astfel, pentru acuratetea experimentului, giulgiul a fost tratat ca un corp delict oarecare, facandu-se abstractie de valoarea sa istorica.
"In primul rand, am stabilit care este vechimea acestui vesmant", a precizat seful departamentului criminalistic Anatoli Fesenko. "Si am ajuns la concluzia ca are o vechime de aproximativ 2000 de ani. Expertii americani au gresit atunci cand au afirmat ca nu ar avea mai mult de 1000 de ani vechime", mai spune acesta.
Apoi, studiind urmele imprimate pe giulgiu, expertii au reusit sa precizeze ranile avute de persoana careia i-a apartinut. "Am ajuns la concluzia ca era vorba despre o persoana de sex masculin care era complet dezbracata. Barbatul fusese batut cu un soi de bici cu bile de plumb, cum aveau romanii pe vremea aceea", mai spune Fesenko.
Barbatul avea, de asemenea, o rana grava la umar, ca si cum ar fi carat ceva foarte greu. Nasul ii era rupt, iar obrazul drept umflat. Trasaturile barbatului sunt asimetrice, pentru ca, din cauza durerilor aproape insuportabile pe care le-a suferit, muschii s-au contractat diferit dupa ce a incetat din viata. Bratele si picioarele sale prezinta urme similare de rani grave, care indica faptul ca este posibil ca barbatului sa i se fi infipt piroane in membre inaintea crucificarii. Pieptul sau arata exact ca al unei persoane care a murit asfixiata.
Expertii rusi, care au efectuat de-a lungul timpului nenumarate alte experimente pentru stabilirea "varstei" unor vesminte, sunt convinsi ca Giulgiul din Torino nu este nici pe departe un fals, asa cum sustin unii specialisti. Adica imaginea imprimata pe giulgiu este a unui barbat care a fost crucificat exact asa cum descriu sfintele evanghelii crucificarea Mantuitorului. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.