In prima repriza, Rapid trebuia sa primeasca un penalty (hent clar al lui D. Goian in careu), a avut un gol anulat (ofsaid la V. Moldovan) si a reclamat, pe buna dreptate, eliminarea lui Lovin (stelistul, deja cu un "galben", a mai avut cateva intrar
In prima repriza, Rapid trebuia sa primeasca un penalty (hent clar al lui D. Goian in careu), a avut un gol anulat (ofsaid la V. Moldovan) si a reclamat, pe buna dreptate, eliminarea lui Lovin (stelistul, deja cu un "galben", a mai avut cateva intrari dure). In schimb, Steaua a contestat o semnalizare de ofsaid (eronata decizia lui Nica) la Val. Badea, scapat singur cu D. Coman si a reclamat doua cartonase galbene, pentru Buga si V. Moldovan, pentru bruscarea lui Carlos.
Rapidistii au vazut viciere de rezultat
Oficialii giulesteni sustin ca brigada de arbitri condusa de Marian Salomir a viciat rezultatul derby-ului cu Steaua, dezavantajand echipa condusa de Lucescu in trei randuri. "Desi multi au refuzat sa creada, varianta ajutorului <<popular>> de care tot beneficiaza Steaua a fost confirmata, o data in plus, de prestatia brigazii conduse de Salomir. In doar 37 de minute, primele ale derby-ului, trei mari greseli de arbitraj au ajutat echipa lui Olaroiu sa depaseasca o perioada mai mult decat critica, in care incasase un gol si pierduse deja un om (Nesu eliminat)", se arata intr-un articol publicat pe site-ul oficial al gruparii giulestene. Cele trei faze incriminate de conducatorii rapidisti sunt: "In minutul 19, Goian i-a suflat mingea cu mana lui Buga, in coltul careului mare stelist, fara ca Salomir sa acorde un penalty vazut de toata lumea. In minutul 25, V. Moldovan a fost lansat peste apararea Stelei, la limita ofsaidului, fanionul lui Onita (s-a vazut si pe reluarile TV) a ramas jos, faza a continuat si Buga, din pasa lui Moldovan - care a centrat in spate (Goian il scotea oricum din ofsaid pe Buga) -, a introdus mingea in poarta. Si totusi, golul a fost anulat, pe motiv de ofsaid! In minutul 37, Lovin, avertizat cu galben cu 15 minute mai devreme, l-a faultat extrem de dur pe Grigore, dar n-a vazut, asa cum merita, al doilea avertisment, pentru care ar fi trebuit sa fie eliminat. Steaua ar fi ramas, in acest caz, cu doi jucatori mai putin!". Pe site-ul Rapidului se mentioneaza ca Steaua ar putea contesta o singura faza, "cea din minutul 43, cand asistentul Nica a sanctionat un ofsaid dubios la Badea".
M. Stoica: "Trebuiau adusi arbitri straini"
La randul sau, managerul stelist Mihai Stoica a criticat arbitrajul lui Salomir. "Arbitrajul m-a dezamagit crunt. Nu spun ca am fost dezavantajati. Ii reprosez foarte multe lui Salomir, in primul rand atitudinea fata de atacurile rapidistilor la Carlos, cand jucatorii nu au fost sanctionati. De asemenea, putea fi penalty pentru Rapid la hentul lui Goian, poate ca Rapid are mai multe motive sa se planga", a spus oficialul stelist. "Am cerut arbitri straini, si noi, si Rapid. Insa, daca in Europa suntem respectati, acasa nu se intampla acest lucru", a mai spus M. Stoica. Dorinta oficialului stelist a fost luata in considerare de Gh. Constantin, seful CCA, abia dupa derby. "Dupa acest meci, cred ca vom analiza posibilitatea ca la derby-uri sa aducem straini", a spus Constantin. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.